BIDEN och Befolkningsutbytet:

https://nyadagbladet.se/utrikes/biden-administrationen-flog-in-320-000-illegala-invandrare-i-hemlighet/

UTRIKES

Biden-administrationen flög in 320 000 illegala invandrare i hemlighet

BEFOLKNINGSUTBYTET I VÄST 

PUBLICERAD IDAG 15:35

 – AV JAN SUNDSTEDT

Montage. Foto: AMISOM, Vita huset

De afrikanska männen är inte de migranter som omnämns i texten.

President Joe Bidens administration har erkänt att man transporterat hundratusentals illegala invandrare på hemliga flygningar till USA.

Samtidigt hävdar immigrationsmyndigheternas jurister att migranternas slutdestinationer måste hemlighållas för att inte skapa ”sårbarheter” för den nationella säkerheten.

Förenta staternas tull- och gränsbevakning vägrar lämna ut information om ett program som under förra året i hemlighet arrangerade direktflygningar för hundratusentals illegala invandrare från utländska flygplatser till amerikanska städer, rapporterar The Daily Mail.

Samtidigt som rekordmånga latinamerikanska illegala invandrare strömmade in genom USA:s södra gränser transporterade Vita huset in ytterligare cirka 320 000 migranter direkt in i USA. Kritiker pekar på att migranterna kunnat använda en mobilapp för att enkelt resa in i USA med flyg – trots att de inte haft någon laglig rätt att vistas i landet.

Dokument, som offentliggjorts i samband med en stämningsansökan, visar hur tull- och gränsbevakningen under Biden godkände att de illegala migranterna transporterades från främmande länder till minst 43 olika flygplatser mellan januari och december 2023.

”Programmet” var en av Bidens åtgärder för att göra det enklare att få asyl i USA och där migranter kunde använda en särskilt framtagen mobilapp för att ansöka om asyl i USA från sina hemländer. Det påstods också att det skulle minska den illegala invandringen via Mexiko.

“Juridiskt tvivelaktigt”

Utlänningar som inte lagligen kan resa in i USA använder (appen) CBP One för att ansöka om resetillstånd och tillfällig humanitär frigivning från dessa flygplatser. Enligt denna villkorliga frigivning kan migranter stanna i USA i två år utan att erhålla legal status och under tiden är de berättigade till arbetstillstånd”, skriver tidningen.

Först uppgav administrationen att man inte ville avslöja vilka flygplatser migranterna transporterats till med hänvisning till ”ett undantag för brottsbekämpning”. Snart ändrade man sig dock och vägrade nu att lämna ut informationen på grund av rädsla för att ”skadliga aktörer” skulle kunna använda informationen för att skada landets säkerhet eller skapa ”sårbarheter för brottsbekämpningen”.

Tull- och gränsbevakningens advokater hävdar vidare att ett offentliggörande om vilka flygplatser som används skulle ”avslöja information om det relativa antalet individer som anländer, och därmed resurser som används på vissa flygplatser”.

Den migrationskritiska tankesmedjan Center for Immigration Studies kallar de hemliga flygningarna ”juridiskt tvivelaktiga” och pekar på att allt hemlighetsmakeri tyder på att programmet borde läggas ner.

Jan Sundstedt
jan.sundstedt@nyadagbladet.se

Maria: Vi är ju såå många som vet vad som pågår och hur världen snabbt förändras till kaos. Det finns anledningar att hänga med och att tänka till i detta som är en förbannelse över människorna och det lutar åt att Sharialagarna kommer efter att man intagit länder…ja det kommer att ske.

*Jag vägen är*, har Jesus sagt. Han kom att ge dig liv. Han lämnat himlens tron för dig. Ditt allt åt honom giv! Han banat har en stig Till himlens land för dig, Och se, hans fotspår kan du skönja än. / James B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.