Bibelord. Rom 5

 jdfm01s2.gif

Ett rätt förhållande till Gud talar Romarbrevet 5 om.  Från kapitel 5 till kap 9 talar Paulus om hur vi kan få det rätt ställt med Gud.

Paulus säger: *När vi nu fått det rätt ställt med Gud genom tron på hans löften, har vi verklig frid med honom på grund av vad Jesus Kristus, vår Herre, har gjort för oss. På grund av vår tro har han fört oss ini den förmånliga ställningen som vi nu befinner oss i, och vi ser med glädje och visshet fram emot att bli allt det som Gud har tänkt att vi ska bli.*

Jesus har tagit emot den som blivit frälst, Jesus har gett oss en kungs värdighet och en slvs förpliktelser. Vi är medvetna om både Kristi närhet och syndens närgångenhet. Vi gläder oss åt den frid som är ett resultat av att vi har det rätt ställt med Gud, samtidigt som vi plågas av  att vardagens probelm hjälper oss att mogna.

Om vi kommer ihåg dessa två sidor av det kristna livet blir vi inte förtvivlade när vi möter frestelser och motgångar. I stället kommer vi att lita till den kraft som finns i Kristus, och som lever i oss genom den helige Ande.

Frid med Gud skall inte förväxlas med: känslor av tillförsikt, trygghet och förtroende. FRID med Gud är ett tillstånd.

Det är att vara försonad med honom- att ha det rätt ställt. Det finns inte längre något som står emellan oss och Gud- ingen synd som hindrar kontakten. Frid med Gud är möjlig bara tack vare det pris Jesus fick betala för vår synd genom sin död på korset.

2 thoughts on “Bibelord. Rom 5

  1. Hej Jonas! Tack för din kommentar. Trevligt att du hittade hit. Jag tycker du har en fin sida och jag tänkte sprida den. Ofrid, tänk att kristna skall lida av det, när Jesus är friden och kärleken.
    Gud välsigne dig! /maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.