Bibelord / 5 Mos 33:27

 

Den evige Guden. Så härliga ord!

5 Mos 33:27 vill jag ge er:

Den evige Guden är Din tillflykt, och här nere råder han med väldig kraft.”

Mose sjöng en sång, och Mose berättar att Gud är en evig Gud, och vår beskyddare; vår enda verkliga trygghet. Jag håller med om detta, för det är så som det är skrivet i mitt hjärta!

Vi sätter ofta vår tillit till saker som pengar och karriärer eller kämpar för ett gott syfte; vart kommer vi med det? Vi kanske drömmer vackra sköna dagdrömmar…

Men vår trygghet finns bara hos den evige Guden, han som skapat oss och uppehåller oss. Gud sträcker alltid ut sin arm för att beskydda oss, när det vi litat på kollapsar , och drar ner oss. Ingen storm i livet kan komma åt oss, då vi litar på Gud av hela vårt hjärta.

De ogudaktiga måste hela tiden vara på sin vakt. Ett enda misstag och de är förlorade. Det kanske kan se riskabelt ut här på jorden att sätta sin tro till Gud, men det är de gudlösa som saknar fast mark under fötterna.

Gud är vår beskyddare och därför kan vi vara djärva.

Gud är den som alltid uppehåller oss med sin styrka; är vi svaga har vi honom som håller om oss. Det är gott och underbart att veta.

*Skön är bilden av en herdefamn öppnad, väntande och varm. God är vilan i ett fårahus räddad av Guds starka arm.* / B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.