Agenda 2030, och WEF bestämmer över Cybersäkerhetsfrågor…och yttrandefrihet.

https://www.vaken.se/world-economic-forum-sager-att-spridningen-av-desinformation-ar-en-cybersakerhetsfraga-som-kraver-omedelbar-atgard/

Den 5:e december släppte World Economic Forum (WEF) och dess partnerorganisationer en rapport som hävdar att ett av de största hoten mot djupstatens maktfäste är den okontrollerade spridningen av ”desinformation” online.

Rapporten, som har fått namnet ”Cybersäkerhetens framtid 2030: Nya grunder”, är baserad på en studie och framför tanken att ett av de största cybersäkerhetsbekymren för etablissemanget är yttrandefrihet som hotar den befintliga världsordningen.

”Studien postulerar att cybersäkerhetens framtid ligger snarare i att skydda integriteten och källan till data”, rapporterar Reclaim the Net om studien.

”Detta introducerar ett nytt perspektiv på betydelsen av att lokalisera och kväsa fabricerad information, cyniskt taggad som ’miss’- eller ’desinformation’, inom cybersäkerhetsdomänen.”

Studien formades baserat på innehållet från flera internationella konferenser, både virtuella och geolokaliserade. Sessioner som hölls över hela världen i samband med en online-samling av deltagare från Europa spelade en instrumental roll i att forma ”de futuristiska, hypotetiska scenarier som katapulterar cybersäkerheten till 2030”.

Om du inte håller med WEF, är du ”analfabet”
Ett av de centrala elementen i WEF:s (World Economic Forum) ståndpunkt angående så kallad ”felinformation” är att den härrör från analfabetism. Med andra ord, om du inte håller med om något som WEF säger är sant, då är du analfabet.

På grund av detta betonar WEF i rapporten en önskan att främja digital säkerhets ”läskunnighetsutbildning”, vilket den globalistiska organisationen framställer som ett vapen för att motverka spridningen av ”felinformation” och ”desinformation” online.

Miss- och desinformation är ”kärnan i cybersäkerhetsbekymmer” hos WEF. De fruktas likaså av massmedia, som även har sina egna ”medieläskunnighets” indoktrineringsverktyg för att manipulera regeringstjänstemän att inskränka yttrandefriheten.

Detta är något av ett problem i USA på grund av det besvärliga första tillägget, som garanterar alla amerikaner rätten till yttrandefrihet. WEF ogillar det första tillägget, men kan bara göra så mycket för att motarbeta det innan lagen blir inblandad.

För att få det att verka som om gruppen endast motsätter sig ”felaktig” information snarare än yttrandefrihet i allmänhet, driver WEF starkt en ”internetläskunnighets”-narrativ som presenterar problemet med miss- och desinformation som något som kan lösas genom ”utbildning”.

Rapportens författare framför en intressant synvinkel där ”stabila regeringar, med långsiktiga teknik- och cybersäkerhetsstrategier i bakfickan, förvandlas till pålitliga och trovärdiga informationsvakter”, förklarar Reclaim the Net och noterar att WEF nu grupperar miss- och desinformation i samma kategorier som datafusk och ”vanlig cyberbrottslighet”.

”Studien belyser även regeringars och den privata sektorns roller i att bevara förtroende, särskilt i USA:s sammanhang, och överväger vem som ska anförtros med den viktiga censureringsuppgiften”.

Tidigare i år släppte WEF en annan rapport som framhävde sju trender som de säger kan forma framtiden för cybersäkerhet 2030. Dessa trender inkluderar:

  1. Utökad åtkomst och framsteg inom cybersäkerhet, inklusive genom eliminering av lösenord och implementering av något annat för att verifiera en individs identitet – kanske ett implanterat mikrochipp?
  2. En förvärrad kris i onlineförtroende eftersom framsteg inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) suddar ut skiljelinjen mellan människor och maskiner online
  3. Tillväxten av AI och ML till den punkt att de flesta tidigare människostyrda systemen kontrolleras av robotar
  4. En ökning av ”digital suveränitet” och internetfragmentering
  5. En växande dragkamp mellan rätten till integritet och regeringens begär efter mer makt och kontroll
  6. Osäkerhet kring ”metaverset” och vad det kan innebära
  7. Förskjutna maktbalanser angående nationers suveränitet och hur de individuellt hanterar yttrandefrihet och onlineintegritet

naturalnews.comWorld Economic Forum säger att spridningen av desinformation är en cybersäkerhetsfråga som kräver omedelbar åtgärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.