VEM som helst kan bli frälst, men man VILL INTE…

 

Foto Maria

Foto Maria

 

Det finns en sång som heter:  “Vem som helst kan bli frälst” Den är skriven av en ‘kändis’: Nils Frykman år 1877. Javisst var det andra tider då, både bättre på många vis och mer arbetsamt för den fattige, så som det brukar vara. Man hade på den tiden en helt annan moral / morallagar, men sådana finns inte idag tyvärr.

VEM som helst KAN faktiskt bli frälst, Ja det är sant. Men, du förstår, man aktar sig noga för det nu för tiden. Man får inte göra som förr, då predikade man vem Jesus var och att han gjorde under och man berättade i skolorna och i samhället hur Jesus ville göra för människor, det var massor med människor som kände den ÄKTA syndanöden och VILLE bli OMVÄNDA!

Ja det var då det.

Sådant sker inte speciellt ofta numera. Jag har ofta hört dessa ord: Jag vill inte bli frälst! Då får jag inte leva som JAG vill.

Falska kyrkor, sekter, falska predikanter och en falsk värld och ett falskt samhälle med falska och okunniga ledare styr och ställer och nu ser vi vad välfärden är värd och hur människor krigar och svälter, och det är 2013! har man inte kommit längre!  Världen går i cykler och den går i repris, värre än på apparaten som kallas för Tv. Den söver människor till döds.

Till döds? ja för den som inte får veta om Jesus och frälsningen kommer att dö i sina synder och inte få evigt liv – av vem då?-   Jo av Jesus Kristus, Guds enfödde son.

BARA JESUS kan rätta till människors liv på djupet och hjälpa dem fram genom livet och efter döden till uppståndelse med honom.

 

Ge ditt hjärta till Jesus!

1*Vem som helst kan bli frälst, Blott till Gud han vänder. Detta bud Sänder Gud Ut i alla länder.

2.Se, Guds Lamm Går här fram För att liv oss giva! Arma barn, Syndens garn Vill han sönderriva!

3. Hör, han ber, Ömt han ber: Giv mig nu ditt hjärta! Dig jag vill Höra till Uti lust och smärta.

4. O, vänd om, Skynda, Kom Till din Fader åter! Fatta mod; Gud är god, Synden han förlåter.

5. Ja, vår Gud Sänder bud Ut i alla länder: Vem som helst Skall bli frälst, Blott han hemåt vänder. /N Frykman/

*
*

Ja VEM som helst kan bli frälst; ingen är för mer än någon annan, och alla är lika kära för Gud. De ungdomar som vilset rör sig på gatorna om natten och bränner bilar och bränner ut sig på narkotika och sprit och har ett smärtande hjärta: Jesus vill nå dem!

/Maria

2 thoughts on “VEM som helst kan bli frälst, men man VILL INTE…

 1. Människor tror inte att profetböckerna är sanna. Människorna gör sina egna gudar som består av olika galenskaper. Men Gud finns och Jesus lever och människor kommer en dag att få inse att allt var sant som andra människor önskade få berätta men som man förkastade. Tack och lov att man tog till sig Jesus. Tack att vi är frälsta.
  Ja människor skall inse att hans namn är HERREN.
  Ju fortare det sker desto bättre.
  Tiden är kort som sagt.
  /Maria

 2. En vers från Jeremia bok: De folk som inte tror ska se hur de gör smågudar och inser att det är meningslöst. De ska komma till Gud när det rasar omkring och han ska visa sin makt och de ska känna hans hand. Det är det nya testamentet som beskrivs här 500 år + tidigare! I Jeremias dag fanns inget liknande, tvärtom! Folken vill inte lära känna Gud, precis som idag. Men det finns folk och människor som vill det fortfarande!

  O Lord, my strength, and my fortress, and my refuge in the day of affliction, the Gentiles shall come unto thee from the ends of the earth, and shall say, Surely our fathers have inherited lies, vanity, and things wherein there is no profit.

  Shall a man make gods unto himself, and they are no gods?

  Therefore, behold, I will this once cause them to know, I will cause them to know mine hand and my might; and they shall know that my name is The Lord (Jeremiah 16:19-21).

  Folkbibeln har något liknande…

  Till dig skall hednafolken komma
  från jordens ändar och säga: “Bara lögn har våra fäder ärvt,
  förgängliga avgudar som inte kan hjälpa.
  Kan väl en människa göra sig gudar? (JA!)
  Nej, de gudarna är inga gudar.”
  Därför vill jag nu låta dem veta det,
  denna gång skall jag låta dem känna min hand och min makt.
  De skall inse att mitt namn är HERREN (Jeremia 16:19-21, Folkbibeln).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.