Så många människor – så mycket ensamhet! /Slutskede, tiden är kort!

Så många människor – så mycket ensamhet

Ledare av Berno Vidén

HÄMTAD från:
https://www.midnattsropet.se/2018/05/sa-manga-manniskor-sa-mycket-ensamhet.html

Något liknande har aldrig skett under mänsklighetens historia! Med de orden inleder Washington Post (18 april 2018) en lång, uttömmande artikel om hur politiska idéer, kulturella strömningar och medicinsk teknik orsakat en förödande obalans i befolkningstillväxten över hela världen. Ett mänskligt experimenterande i strid mot den suveräna ordning Gud lagt ner i skapelsen. Exempelvis finns det 70 miljoner fler män än kvinnor i bara Kina och Indien. Konsekvenserna av hur samhället gått in och tvångsstyrt familjernas planering är förödande och idag finner man ingen bra lösning på situationen.
Kina har genom sin ett-barns-politik, som strängt applicerats under en hel generations tid, hamnat i ett svårlöst dilemma. Genom att ha forcerat fram möjlighet till könsselektiva aborter har familjer aborterat flickor till förmån för pojkar, varför landet har stor brist på kvinnor. Idag varnas för hur hela kinesiska samhällen håller på att dö ut eftersom männen inte hittar några kvinnor att gifta sig med. Det i sin tur leder till ensamhet och depressioner och, inte minst allvarligt, en kraftig ökning av prostitution och trafficking, där främst flickor blir utsatta. Likadant är det med Indien där arvingen enligt tradition och kultur först och främst bör vara en son.

Befolkningsexplosionen tog rejäl fart på 1950-talet och har därefter debatterats flitigt. Inom tidsramen för dryga två generationer beräknas antalet invånare ha ökat med 500 procent, från dryga två till tio miljarder (1950-2050). Fördelningen av jordens resurser är katastrofalt dålig och trots att världens fattigaste kontinenter ökar mest i befolkningsantal så blir den rikare delen av världen allt rikare. Det är krassa ekonomiska konstateranden.
Det är obalans i ekonomi och fördelning av jordens resurser och det är obalans i antalet män och kvinnor. Samtidigt lever vi i en tid som målmedvetet genom politiska agendor och obligatorisk utbildning verkar för att skapa obalans i ett av samhällets absolut viktigaste fundament – familjen. Obalansen skapar kriser som leder till djupa depressioner och en känsla av att vara ovärdig.
Det finns så mycket folk på jorden idag men samtidigt har det aldrig tidigare funnits så stor andel som lever i ensamhet med psykisk ohälsa, självmordstankar och andra destruktiva beteenden. Larmrapporter avlöser varandra. Sverige som hör till ett av världens rikare länder är inte heller skonat från denna flod av psykisk hemlöshet som frågar efter livets djupare mening, förutom att existera och ha det bra ekonomiskt.

Miljarder satsas på uppfostran och utbildning. Barnen slits från stressade föräldrar och placeras redan från ett års ålder på en institution. Förskolan har blivit obligatorisk från sex års ålder och därefter följer många års utbildning för att man så småningom förhoppningsvis ska få ett arbete. Sedan avslutas livet vanligtvis på ytterligare en institution. Det är så vårt samhälle är uppbyggt. Allt för att minimera familjens betydelse. Gränser mellan manligt och kvinnligt raderas och synen på familjekonstellationen urvattnas. Barnen används som experimentbrickor i förskolorna för att inte ”hamna i ett gammaldags genustänkande”. Barnen är också offren i denna moderna jakt efter en befriad människosyn. Rotlösheten kommer som ett brev på posten.
– Vem är jag? Vad är jag?
Faksimilen här intill publicerades i Midnatts-ropets första nummer år 1970. Frågorna som dominerade 60-talet var då i sin linda. Idag lever vi i dess slutskede. Tiden är kort. Orsaken till att Gud steg ned till Sodom och Gomorra på Abrahams tid var människornas nödrop. Idag hörs samma rop efter hjälp. Vi lever i en sista nådatid innan Jesus kommer. Låt oss använda den till att erbjuda människor vi möter Jesu frid. Något annat hopp finns inte.

*

Skakande fakta och som sagt så måste vi använda allt vi har för att föra människor till Jesus, så gott vi kan får vi kämpa på med att berätta om Frälsaren!

WEBSTA @instapray Jesus is my savior!        {1 Peter 1:18-19} "For you know that God paid a ransom to save you from the empty life you inherited from your ancestors. And the ransom he paid was not mere gold or silver. It was the precious blood of Christ, the sinless, spotless Lamb of God." (NLT)

 

2 thoughts on “Så många människor – så mycket ensamhet! /Slutskede, tiden är kort!

 1. Ja smartphone o alla tekniska prylar tar över. Människor är robotliknande och far illa utan att fatta det. Barn som är små på bara några år sitter framför skärmarna, det är farligt farligt!
  jag har min dator /not wireless, och jag stänger av min router…och jag har min telefon som jag behöver på många vis. Jag vill hellre gå till post o bank än att betala över datorn, m m. Jag är så trött på denna världen och dess synbara problem, men ingen ser. jodå några.
  Ja vi är i ändetiderna- sedan länge, det kan hända Jesus kommer snarare än vi tror,man kan tycka att det är dags, och jag längtar efter honom i denna hårda värld…som bara blir värre.
  Jesus kommer, ja det är vårt hopp och att få flytta hem då det är dags. Men… vill göra mer för Jesus här nere på jorden.
  Ja bibeln kan man läsa på många olika ställen på datorn och det är bra på så vis, men mycket av de folk gör är helt sjukt.
  /Maria

 2. Jag använder min smartphone bara för att kunna organisera mitt ideella arbete mot strålning och andra ohyggliga påfund i det nya gudlösa, avhumaniseradde teknokratsamhället. Men igår var det någon som stal den. Först tänkte jag “Åh NEJ….jag bad; Herre hjälp mig återfå den – jag är ju inte rik och kan knappast köpa en ny. Och jag behöver den – det vet Du.”

  Men jag fick inte tillbaka den och idag tackar jag Gud för detta! Gud ser mer än vi och vilka skäl man än har för att äga en sådan tingest, så kan det inte uppväga riskerna. Inte bara för strålning utan också för narkomaniaspekten och avgudsaspekten! Jag såg att alla människor på busshållplatsen stirrade ner i sina dumbphones – även mamman som hade barnet i vagnen….

  Det är nu så sataniskt influerat på detta klot att jag inte ser mig någon råd längre utom att be Herren om ett mirakel. Det ser mer än någonsin ut som om vi är i de yttersta tiderna – eller vad ska vi tro när vi ser denna vanvettiga värld av girighet, habegär, aningslöshet och fördumning? Att spekulera i NÄR Jesus ska komma lönar sig inte – Han har själv sagt att ingen vet stunden utom Gud, men nog må man vara förlåten om man tror att Han står för dörren. Guds skapaels kan inte gärna våldtas mer….människorna kan inte gärna bli ännu mer kallhamrade mot varandra….

  Ett återstår oss i alla fall – att föra så många människor till Jesus som möjligt innan jan kommer! Ja det förväntas av oss – Han har själv sagt det!

  Istället för att kolla smartphone så kollar jag Nya Testamentets fickupplaga och ber!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.