Läs om: Humanism som vill ta bort Gud

Vad är humanism? Varför är det så mycket av den varan idag tror du? Det blir fler och fler som inte tror på att Gud existerar eller inte har skapat jorden och oss m m. Varför talar man så mycket om det?

Humanism:

Humanism är en filosofisk livsåskådning som sätter människan i centrum i stället för GUD. Människan är alltings mått, en humanistisk produkt. Humanismen utgår enbart från människan själv, och sätter människan i centrum- inte Gud. Att vara humanitär betyder medmänsklig. Humanismen är den livsfilosofi som förnekar Gud som skaparen av allt och alla. Man säger då: Människan är inte något unikt, hon är inte skapad av Gud.

Ingen har sett Gud, därför finns han inte. — Ja så säger man mer och mer nu.

Det är så populärt att vara humanist nuförtiden, och det ligger i tiden, eftersom Satan har bråttom med att förstöra så mycket som möjligt och hålla människor BORTA från Gud. Därför måste han sätta dessa tankar i så många människors huvud som möjligt. Ju fler som anammar dessa felaktiga och icke sanna tankar- desto bättre är det ju för Lögnens fader.

Ju fler som diskuterar Guds icke-existens och ju fler som får tankarna på att det INTE finns någon Gud, det är ju bra för dem som vill ha ett annat samhälle- avsaknaden av Gud i samhället. Det är verkligen illa då tidningarna nu går ut med frågor till folk om de tror på Gud- och man får läsa: Gud finns nog inte.

Det är med sorg i hjärtat som jag skriver dessa orden på denna sidan idag, för jag är verkligen allvarligt oroad över människors inre. Gud är inte heller glad att det finns så många människor (som HAN har skapat) som vänder sig ifrån honom. Jag har hört på ‘nyheterna’ att svenska församlingar får stänga igen, de kostar för mycket och det är många olika slags nedskärningar på gång. Ja mig spelar det ingen som helst roll om de lägger ner Svenska Kyrkan m m, för jag tycker inte att de lär ut något av värde där. Det blir ju faktiskt (det är) färre och färre kyrkobesökare och det finns ett stort antal tomma bänkar i kyrkorna. Varför det då? Jo för att inte JESU BUDSKAP predikas, och för att den vanlige svensken inte får en vettig chans längre att finna Gud.

Det pratas så mycket i denna humanismens tidevarv så det är skrämmande. Kyrkor och församlingar kör med ett urvattnat evangelium ja om man nu får höra något slags evangelium över huvud taget! Så vad gör vi nu då, vi som tror? TROR vi på en stor GUD? Tror vi att han finns? Eller luras vi att tro att det inte finns något alls ovan molnen? Stackars dem som inte alls kan tro. Stackars dem som inte vet vad Guds ord säger. Det blir inga roliga tider framöver och detta svenska folk kommer att få ångra sig att de inte sökte Gud medan tid var, istället för att tro på humanismen.

*Ty han har frälst oss från mörkrets välde och försatt oss i sin älskade Sons rike. I honom hava vi förlossningen, förlåtelsen från våra synder, i honom som är den osynlige Gudens avbild och förstfödd före allt annat skapat.

Ty i honom skapades allt i himmelen och på jorden, synligt såväl som osynligt, både tron-änglar och herrar och furstar och väldigheter i andevärlden.

Alltsammans har blivit skapat genom honom och till honom. Ja, han är till före allt annat, och alltsammans äger bestånd i honom. Och han är huvudet för kroppen, det är församlingen, han som är begynnelsen, den förstfödde ifrån de döda. Så skulle han i allt vara den främste.* /Kol 1:13-18

Vad kan vi läsa här ovan? Jo vi läser att Jesus Kristus är Gud. Om detta kan du läsa mer om i hela bibeln och förslagsvis i: Fil 2:6; Joh 10:30, 38; 12:45; 14:1-11 Kom sedan och nämn och tro på humanismen……

2 thoughts on “Läs om: Humanism som vill ta bort Gud

 1. Ja Tommy vägen är verkligen smal, ja. Man vill göra så fel som man bara kan göra med att försöka att få bort Gud från allt som heter tro och väg och frälsning, man jobbar stenhårt på det. Ja många föreläsare är penningstinna på alla de föredrag de har om evolution och om andra föredrag där de totalt bort-visar vad TRO på Gud är. Sorgligt. Många människor, nya i tron, är många ggr omedvetna om vad som sker på arenan de besöker och sväljer en hel del. I kyrkan ska man inte vara, och särskilt framöver kommer det att vara helt fel. Det har med framtiden att göra och kontrollen som redan finns men kommer att finslipas och människor kommer att fastna i sina kyrkor och betala för det som kommer att ske. Det blir klappjakt på kristna. DÅ ska man definitivt vara långt därifrån. MEN INGEN upplyser dem om att DET ÄR VÄCKELSE ATT GÅ UR! SÅ lämna lämna sammanhangen! Tack Tommy för dina tankar o små historier. SEKTER finns det verkligen gott om, tyvärr, och församlingar som ljuger sig fram. Hälsn Maria

 2. Intressant Maria, vägen är smal, och det är få som finner den, gör allt för att finna den.
  Tankar.
  Humanismen kommer väl från Jesu läror av bergspredikan, och allt det fina goda, som beskrivits, men de har tagit bort Gudomligheten.
  själv tänker ja, de gamla talesättet, att Kristenheten, har arbetat bort själva Kristus, utan att ens veta om det, jag brukar lägga på ett, annat talesätt.
  Humanismen, har arbetat bort själva humanismen, genom att göra, det till föreläsnings karriärer, där de kan få bra, betalt, och sälja sina böcker, ja signerade förstås, mer ord, än visor, och det kallas Talk Show Industrin.
  detta har många kyrkor anammat ?.
  Det jag tänker mer, är så här.
  Tänk nu, om personer, som verkligen mött Jesus, och dess andliga verklighet, ställs längst bak i kyrkor, för att lyfta fram mer ansedda författare, och föreläsare, för att fylla kyrkor, de kan vara ansedda debattörer och allt, men icke alls ha, någon som helst andliga erfarenhet, men ändå lyfts fram, som någon Guru?, för att signera sina böcker. det är förstås självmål, istället för att lyfta fram de personer, som hade och har andliga upplevelserna från Gud, därför, att de fyller knappast någon kyrka, utan är där för, att bedja, och tala om andliga ting, de blivit fyllda med, och på det sättet, är det bättre, med få, än fyllda kyrkor, och nog är det som, du säger, många gånger kanske, urvattnat Evangelium, får mer reda på saker, och ting, utanför kyrkor, som de aldrig hört förut, sägas i någon Kyrka.

  EN SKÄMT HISTORIA.
  Nils frågade damen, som satt vid samma kyrkbänk.
  – Vet du vad Antikrist märke är för något.
  – “Jovisst” Det är sådant du har i handen.

  EN SKÄMT HISTORIA TILL.
  Pappan frågade sonen Olle,
  – Vad har, du lärt dig i kyrkan idag.
  – “Tungor Farsan, tungor” Hör här, “Sacki Kocko, Manderi
  Patri lakri mandi”
  – Vad betyder det här, då Olle?.?.
  – Jo, Gud sa, att du skulle giva mig din plånbok.
  – Det, kan jag väl inte tro.
  – Tror du inte på Gud “VA”

  Den första Historien handlar om flathet, och ljumhet, den andra Historien, handlar mer, om Sekt, där sina församlingsmedlemmar, inte duger, om de inte har tungotalets gåva, utan piskar upp, en stämning, där det påminner mer, om barn exercis, där många suggetionerar sig själva, för att få ett språk, för att passa in i hierarkin, som någon tvångs, handling till slut, eftersom de aldrig passar in, utan tungotal.
  Guds gåva är, ju tungotal, men den ges alltid av
  Guds egen kärleken.
  Guds välsignelse. Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.