Könsdysfori,vad är det, Artikel

Kopierad Artikel! UTRIKES Skottland stoppar förskrivning av pubertets-blockerare till minderåriga

PUBLICERAD IDAG 20:01

 – AV JAN SUNDSTEDT

Foto: Alisdare Hickson/CC BY-SA 2.0

Genrebild – tidigare trans-aktivistisk protest i Storbritannien.

Skottlands enda klinik för behandling av ungdomar som lider av könsdysfori och andra könsidentitetsrelaterade kriser meddelar nu att man pausar alla nya recept på pubertetsblockerare till minderåriga.

Sandyford-kliniken i Glasgow, som drivs av Skottlands National Health Service (NHS), säger i ett uttalande att man på obestämd tid pausar nya recept för personer under 18 år som upplever könsrubbningar. Patienter som redan genomgår behandling kommer dock inte att påverkas av beslutet.

Enligt tillgängliga offentliga uppgifter mellan 2016 och 2023, har 71 personer under 18 år erhållit recept på pubertetsblockerare efter remisser från kliniken.

Meddelandet kommer mindre än två veckor efter att en rapport, som beställts av Englands National Health Service, dragit slutsatsen att de medicinska bevisen kring övergångsrelaterad vård för minderåriga är “anmärkningsvärt svaga” och att mer forskning behövs.

Rapporten, betitlad Cass Review, finansierades av NHS och leddes självständigt av den framstående brittiska barnläkaren Dr. Hilary Cass.

Försteministern lovar att följa rapporten

Åtgärden följer på veckor av kritik mot Sandyford-kliniken för att den inte omgående följde det förbud mot pubertetsblockerare som NHS England utfärdade i mars.

Försteminister Humza Yousaf har låtit meddela att de skotska hälsovårdsnämnderna skulle ta “största möjliga hänsyn” till Cass 388-sidiga rapport.

– När det gäller förskrivning av läkemedel är kliniker bäst lämpade – inte politiker, regeringsministrar eller jag själv som försteminister, kommenterade ministern.

Kliniken kommenterade i ett uttalande: “Vi är fast beslutna att tillhandahålla bästa möjliga kliniska vård för unga människor som får tillgång till och förstår den nöd som könsinkongruens kan orsaka. Medan denna paus är på plats kommer vi att fortsätta att ge alla som hänvisas till unga människors könstjänst det psykologiska stöd som de behöver medan vi granskar vägarna i linje med resultaten“.

Transaktivister beklagar beslutet

Dr Emilia Crighton, folkhälsochef för NHS Greater Glasgow and Clyde (NHSGGC), kommenterade beslutet.

– Nästa steg är att arbeta med den skotska regeringen och akademiska partners för att generera bevis som gör att vi kan erbjuda säker vård för våra patienter.

Unga transpersoner från LGBT Youth Scotland uppmanade dock Sandyford att tänka om och sa att de trodde att beslutet skulle “direkt skada” unga människor.

– Att vara transsexuell, särskilt i ett sådant negativt politiskt klimat, kan ha allvarliga negativa effekter på ens mentala hälsa och tillgång till könsbekräftande behandling kan och har räddat liv.

Jan Sundstedt
jan.sundstedt@nyadagbladet.se

LIKNANDE ARTIKLAR:

Maria: VAD TYCKER DU?? DU som läst detta, kom med din åsikt om Hur du tycker.

Matt 19:4Han svarade: “Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna
Rom 1:25De bytte ut Guds sanning mot lögnen och dyrkade och tjänade det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evighet. Amen.

1 Mos 5:2
Till man och kvinna skapade han dem. Han välsignade dem och gav dem namnet människa den dag de skapades
Job 41:25Inget på jorden är hans like, han skapades utan fruktan.
Ps 33:6Himlen är skapad genom Herrens ord, hela dess här genom hans muns ande.
Ps 74:17Du har fastställt jordens alla gränser. Sommar och vinter är skapade av dig.

Barn luras att vara något de inte är- det är hjärntvätt som pågår i världen. Detta är mer än planerat, och man faller för detta sedan så många år och tycker det är bra att ÄNTLIGEN få vara den man Vill. GUD har skapat oss människor till MAN och Kvinna! Inget annat är att välja, vi är de vi är och ska göra det bästa vi kan i livet och HELST gå med Gud för det är den sanna KÄRLEKEN, FRIHETEN och TRYGGHETEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.