Jesus / Om orenhet, girighet, avgudadyrkan m m….

 

*

Tankar om tro och frestelser m m:
Kol 3:5 Döda därför era begär som hör jorden till: otukt, orenhet, lidelse, lusta, och girigheten som är avgudadyrkan.

Som troende ska Vi betrakta oss själva som döda. Va?  Sant? Javisst är det så! Guds Ord säger så. LÄS:
Den som är död  reagerar inte på några som helst frestelser. Detta är lättare sagt än gjort, och därför måste vi dagligen fatta ett medvetet beslut att leva upp till Guds krav och lita på den kraft som står till vårt förfogande genom den helige Ande.

Många människor tror att det är lätt att leva som en kristen, på det kan man svara både ja och nej och det beror på vad ens hjärta har lärt av Guds Ord. En del tycks tycka att det är väldigt lätt.
Vi är inga helgon och vi kämpar med att leva så som Gud vill och naturligtvis kan vi göra fel, fast vi inte borde.
Det som är anmärkningsvärt är att ANDRA kristna/troende kan säga  att:   “så ska du inte göra”,  “Så får man inte göra” “kan du inte bättre”? Det kallas för oklokhet eller en viss sort av karismatik. Det är inte bra att säga  så till någon som faktiskt vill bli lik Jesus och har en process att genomgå! Är man själv så mycket bättre i allt? ÄR alla troende helgon? Nej, nej. Det finns så många som har väldiga problem men som låtsas som inget….

Genom Jesus får vi kraft att klara av  livet just nu, men han ger oss också hopp för framtiden genom att han ska komma tillbaka. Därför ska vi träna och arbeta på vår frälsning och inte ta den för givet, då kan det gå helt fel och vi hamnar inte där vi borde; himmelen. Har du ångest över att du inte “duger”? Gå till Jesus, han vet om problemen och för honom är du mycket älskad, lär av honom.

Låt hjärtat vara NÄRA JESUS och lyd så gott du bara förmår och arbeta vidare i glädjen av att vara frälst av nåd. Dela din glädje med andra och be Gud att få vara nyttig för hans rike.

Forgiven

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.