Jesuitpräst och hans avslöjande bok

 

Antikristliga/Bild Maria

På deras frukt skall ni känna igen dem…

Lennart Jareteg, Bibelfokus – 13 april, 2013

På mitt köksbord ligger en bok som är skriven av en före detta katolsk jesuitpräst vid namn Peter de Rosa. Jag läser den så ofta jag orkar; bara ett par sidor kan leda till uppgivenhet och djupa suckar. Boken heter Vicars of Christ: The Dark Side of the papacy (”Kristi vikarier: påvedömets mörka sida”) och kom nog ut första gången 1988. Den är välkänd i den anglosaxiska delen av världen, men troligen inte särskilt känd i Sverige. Boken utgör en väl faktaunderbyggd undersökning av den roll som påvarna spelat i ljuset av historia, kultur, etik och även deras egna vanligen mycket korrupta personligheter.

Författaren Peter de Rosa avslöjar saker om Katolska kyrkan som jag tror de flesta svenskar inte har någon aning om. Han visar hur de flesta påvar tillskansade sig positionen som påve genom maktspel, intriger, släktskap, korruption, mutor, hot eller mord. Flera påvar var homosexuella, de hade älskarinnor och barn på byn, minst en var avgudadyrkare, många var inte alls troende, många var brutala mördare – även om andra vanligen fick stå för själva utförandet. I Vicars of Christ kan man läsa om hur präster, biskopar, kardinaler och påvar vanligen hade flera älskarinnor. Prästerna var ofta de prostituerades bästa kunder. Påvarna hotade och avsatte både kungar och andra makthavare och var mer förmögna än någon annan person på jorden (rikedomen är nog den samma idag).

Citat från boken:

“Många var söner till präster, biskopar och påvar, några var oäktingar, en var änkling, en annan tidigare slav, flera var mördare, några otrogna, några var eremiter, några kättare, sadister och sodomiter, många blev påvar genom att köpa påvedömet (simoni), och fortsatte sina dagar med att sälja heliga saker och att håva in pengar, en åtminstone var satandyrkare, några var far till oäkta barn, några var otuktiga och äktenskapsbrytare i stor skala, några var förvånansvärt gamla, några ännu var förvånansvärt unga [en var bara 11 år!], en del blev förgiftade, andra strypta, värst av alla var de som tillbad en gud av granit.”

“De var mindre Kristi lärjungar än av Belial, mörkrets furste. Väldigt många var sexuellt liberala, mördare, äktenskapsbrytare, krigshetsare, tyranner, simonister [köper och säljer religiösa befattningar] som var beredda att sälja allt heligt. De var nästan alla mer involverade i pengar och intriger än i religionen.”

Ja, det finns oerhört mycket mer att berätta, som t.ex. att påven Innocentius III (1200-talet) beordrade utrotning av de evangeliskt troende albigenserna i Frankrike för att de ansågs vara kättare. Man räknar med att bortåt 125.000 människor mördades i detta korståg. Även om de skulle ha varit kättare (behäftade med villolära), så kan ju inte en ”kristen” kyrka mörda de som tror annorlunda! En annan påve, Gregorius VII (1000-talet) inrättade ett helt institut för dokumentförfalskning som arbetade med att förfalska historiska dokument enbart i syfte att underbygga mer makt och ge mer egendomar åt påvedömet. Detta institut prånglade ut mängder av förfalskade historiska dokument. Ett känt förfalskat dokument (dock från tidigare år) användes av påven Stefan III på 700-talet för att just tillskansa påvedömet mer markegendomar i Italien. Detta dokument kallas för ”Konstantinska donationen” (länk till Wikipedia).

Boken Vicars of Christ finns att läsa på Nätet (på engelska):
http://xa.yimg.com/kq/groups/4625512/443167580/name/peter

När man talar med en del människor om innehållet i en sådan här bok, möter man inte sällan skepsis till sanningshalten: ”Men inte kan väl en kyrka ha gjort så!? Men det där var ju för länge sedan!” Ja, man kan frestas att tänka så om man inte känner till källmaterialet och fakta. Men nu bekräftas ju faktiskt innehållet i denna bok av vad som uppdagats i Katolska kyrkan precis i vår tid, och det som kommit fram är än så länge bara ett litet skrapande på ytan. De som inte känner till den tidigare historien kan frestas att säga: ”Ja, det har blivit lite korrupt nu på senare tid”. Men här blir det omvänt så att historien bekräftar vad som sker idag. Det har med andra ord alltid sett ut på detta sätt i Katolska kyrkan, och varför det då? Jo, jag vågar säga att det beror på att det är en falsk kristen kyrka. Man lever inte alls efter Bibelns och Jesu undervisning, man har inte underordnat sig evangeliets fria gåva och Gud, och resultatet blir då som alltid: laglöshet! Nu säger jag inte att varje katolik är laglös, det är hela systemet och tron som är galet fel – om vi alltså utgår från Bibelns undervisning.

Med denna lilla artikel vill jag också tipsa om det program från SVT som heter ”Den största synden”. DETTA MÅSTE DU SE! Det handlar om pedofili och maktmissbruk inom Katolska kyrkan. Detta reportage visar också mycket tydligt hur systemet inom Katolska kyrkan fungerar. Det visar hur Katolska kyrkan ställer sig själv och sitt prästerskap utanför ländernas lagar. Det visar hur de skyddar varandra och låter offren få stå med både smärtan och skammen. Du hittar programmet på SVT Play:
http://www.svtplay.se/video/1148573/
(del 1 ligger bara tillgängligt till början av maj).

”På deras frukt skall ni känna igen dem…” (Matt 7:16)

Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.