Health. Genetically fat. Obesity fat. Blir man fet på grund av gener? Fetma. Gen-defekt eller livsstilssjukdom?

  ?????  DEL 1

Genetically fat. Obesity fat.
Blir man fet på grund av gener?
Fetma. Gen-defekt eller livsstilssjukdom?

…ja det handlar denna artikel om idag. Man äter för att överleva, så har det alltid varit, men nu för tiden behöver man inte ha den hetsen att äta, för de flesta har all mat de kan önska, och det är ju det som förändrar dem till att äta för mycket.

Mat. -I första hand skriver jag denna artikel och visar olika videor på grund av att jag tycker så oerhört synd om de små barnen som redan i magen blir förgiftade av alla möjliga och omöjliga saker, det kallas ‘mat’.


VEM är jag som vågar skriva en ENDA stavelse om vad ANDRA ska äta? Jag säger inte att man SKA, jag säger att det finns saker man måste, bör, undvika för att hålla sig frisk från t ex cancer.
Det finns cirka 96 miljoner feta människor…..tänk över den summan..
Barnen växer upp i ett samhälle som är helt styrt av illa-sinnade personer, d v s den s k Eliten och NWO, den nya världsordningen STYR VÄRLDEN, så att man inte får den kunskap man så väl behöver. Jag såg en video-snutt igår om en mamma som på förlossningssängen låg och sminkade sig, hon låg där med ett helt batteri av mängder med smink och gjorde sig så vacker. Hmm.

Barnen växer upp och får kanske ingen bröstmjölk utan ersättning som kan innehålla för mycket socker och andra ämnen som INTE är bra för barn. Hur kan man rekommendera det??? SE LÄNK NEDAN: Hur många ammar sina barn idag? Har man tid och lust till det?? Tveksamma fall finns.
Läs om: Modersmjölk eller Ersättning för den: https://madeleineschoice.wordpress.com/2015/12/16/industriell-modersmjolksersattning-ett-daligt-val-till-brostmjolk/

Barn-fetma tar jag också upp här och visar på en del videos som berättar om svårigheterna för barn och ungdomar att leva hälsosamt.
MEN— det är ju vi föräldrar som ska lotsa barnen fram och ge dem hälsosam mat!! Har man inte begripit vad man bör äta?
Ja, en del videos, ja många faktiskt handlar om Fetma/Obesity, och det är tragiskt, men hade de unga fått hjälp så hade det gått att undvika. Barnfetma och annan FETMA ÖKAR KATASTROFALT I SVERIGE! Det gör det i de flesta länder idag, det mesta beror på snabbköpsaffärerna/köpcentrum, de formligen VRÄKER ut kaloristinna/sockersöta varor!

 


Det är livsfarliga saker de säljer och snabbmatsrestaurangerna formligen slukar människoliv/ d v s de lägger sjukdomsalstrande medel i sin mat: SOCKER; FETT; FETT och FETT IGEN. Mc Donald´s är ett ställe jag aldrig skulle sätta min fot på! Inte heller KFC, Pizza Hut och liknande ställen!


Vad är det för tankar människor har som går dit? Jo det är billigt och det är gott.
http://www.mimersbrunn.se/article?id=8962  Artikel om snabbmat.

En bra artikel som säger hur det ser ut i världen och om maten som dödar och all plast och annat som omger oss hela tiden. Pengarna de tjänar på att människor blir sjuka- det är mycket mycket stora förtjänster de gör! Det är otäckt.
Fetma är ett stort stort problem idag och vi vet varför det ökar på den fronten.

MEN du ska veta en sak: Äter man tre måltider på någon snabbmatsrestaurang så koster det enorma pengar! OM man handlar grönt för pengarna kan du får 5 kassar med grönsaker som räcker ett tag!

1. Mor och barn/graviditet – Ett barn som ligger i magen skall ju komma ut frisk och inte för tjock, men nu tenderar det att vara så att fler och fler små babysar redan har diabetes då de föds. De kan också ha andra sjukdomar som gör dem mycket sjuka och de kan dö på grund utav att deras mammor TROR att de KAN ÄTA HUR mycket som helst under graviditeten och att mammorna kan äta vilka onyttigheter som helst som gör illa barnet. Varför fattar man inte det?
Det syns som att själva graviditeten triggar igång en onaturlig viktuppgång för både mamma och barn. MAN TROR att man ska ÄTA FÖR TVÅ! och gärna ganska så onyttig socker-mat. Men det står ingenstans att man ska det!

2. Sjukligt feta eller GENER?? Slow Metabolism? Stora människor har större hjärta, större lungor, organen behöver energi! Feta eller sjukligt feta människor måste bränna mer energi, ja det är så, de äter för mycket. De VILL äta..det beror inte på GENER  ??Frågetecken?? , men man säger i videon att det beror på girighet och glupskhet och sedan nämner man Liptiner! . I USA finner man de fetaste personerna och nr 2 är Englands befolkning. Se videos. Genetiskt problem eller en livsstilssjukdom?

Jag tror inte att det finns gener som gör en människa sjukligt fet, så fet att den INTE KAN få ordning på sin vikt. Ju fetare man blir desto fler fett-celler bildas och de lägger sig runt de inre organen i kroppen. Fettceller producerar hormoner, liptin. Se vad som skedde musen i videon. Man säger nu i videon att det är en DEFEKT att inte ha LIPTIN i kroppen och därför blir man alltså tjock. Man kan diskutera det naturligtvis eller forska om det ja. ‘

Jag tror inte, eller förstår inte varför en sjukligt fet människa skulle behöva lida av sjukdomar och kanske eventuellt dö av sjukdom diabetes eller andra sjukdomar p g a vikten. Jag är fullständigt övertygad om att en fet människa kan få hjälp med att gå ner i vikt och behålla den. Jag tror och anser och tänker på att de människorna inte har fått sakkunnig hjälp, för man gör fel emot de som väger för mycket, de visar inte hur man ÄTER RÄTT.
OM man nu har ett ämne som heter LEPTIN, /defekt, som orsakar att man äter MER, då borde man ju ändå kunna ändra sina matvanor och äta nyttigare och gå ner i vikt.
Om man INTE äter följande går man ner i vikt: socker, vetemjöl, kakor, smör, mjölk, grädde, kött i alla former, d v s korv, grillat kött (som är livsfarligt) fisk, ägg och lite till är inte bra för en människa.

-Man bör bara äta grönt, säger jag och många med mig, d v s grönsaker grönsaker grönsaker, baljväxter m m, (se min hemsida här om HÄLSA!) . Sådan mat går man inte upp i vikt på, om man inte äter mycket mer än oerhörda mängder, och där är ju en väldigt liten risk eftersom grönsaker inte är fett.

Jag är själv vegan sedan ett tag och jag var smal innan men nu är jag ännu smalare tyvärr. SÅ, Ja man går ner i vikt av rätt mat! MAT skall man ha som energikälla för att orka m m, inte för att äta mera.

3. De som är gravt och smärre överviktiga tycks ha bildat många grupper nu, (12.48 in i videon om Born Fat, där de skanderar att de gör som de vill- man ÄR FET och FÅR SYNAS! ) På olika sociala medier är det väldigt många som HYLLAR sin egen FETMA/sjukdom! kallar sig Fat end Sexy, och gör allt för att synas, mer eller mindre påklädd! HUR kan man visa upp sin egen-förvållade sjukdom, där de inre organen är mycket ansträngda. ! ? Hjärtproblem, cancer m m. Det finns MÅNGA orsaker att en människa går upp drastiskt i vikt och det är en sorg för sig, men man bör ju titta på problemet och göra allt för att få leva, förhoppningsvis längre då...
Vi anmodas att förstå dem utan och innan och INTE lägga oss i vad de äter eller gör. Men de kan själva förstöra sin kropp på nolltid och fortsätta med det tills de dör, allt det utan att göra allt för att vara frisk.

-Har du sett Vikt-programmen på kanalen TLC? Där handlar det om sjuklig fetma och Gastric By Pass-operationer, vilka man räddar livet på folk med, men det är ju inte bra att göra dem istället för att själv gå ner i vikt (gäller de överviktiga som inte är i livsfara). De operationerna kan ha många grymma ‘biverkningar’!, sidoeffekter. Har de människorna en defekt eller är det ett tvång och en livsstils-sjukdom?

4. Bantnings-metoder finns det många, men bara EN är den rätta anser jag, RÄTT MAT och MOTION! Har ALLA feta/överviktiga en defekt d v s inget Liptin? Har man testat så oerhört många personer tro?
Och… Mjölk-dieten kan man avvara direkt, mjölk är inte bra, bara FÖR KALVAR! Men vad ska vi med korna och andra klövdjur till? Man ska ju inte äta kött, men köttindustrin blomstrar.

Everyone can benefit from a healthy eating plan aimed at containing prediabetes, regardless of whether you're at high risk for developing type 2 diabetes. #prediabetes #diabetesdiet #everydayhealth | everydayhealth.com/Pinterest

Everyday Health
Slut på del 1 i detta ämne OBESITY.

 

 

7 thoughts on “Health. Genetically fat. Obesity fat. Blir man fet på grund av gener? Fetma. Gen-defekt eller livsstilssjukdom?

 1. Hej Krister. Jag tycker det ska vara små/större samlingar i hemmen, så som det var på Jesu tid. No church.
  Ok mötesbesökare som söker Gud förhoppningsvis, men man lurar ju in dem i kyrkorna och kyrkorna får statsbidrag och pastorn får pengarna m m. Det har jag skrivit om här som du kanske vet.
  Nätdejting säger jag helt nej till. Ska man inte lita på att GUD kan skaffa en en make eller hustru? Jag fick min MAKE av Gud, efter bön, jag fick underbart bönesvar!Vad man som kristen ska göra är att VISA på att man är den man säger och leda folk rätt. Vara ute bland människor o bjuda hem dem till samtal m m. Dela ut lappar om möte i sitt hem, (OM man nu råkar träffa SÖKANDE efter Gud).
  Människor har det svårt de behöver Frälsning.
  /Maria

 2. Hej Maria. Det är klart att man kan ha en andakt i hemmet också, eller se på tv-gudstjänsten, men jag vill gärna prata med mötesbesökare efter gudstjänsten också. Hade ett intressant samtal med en ensamstående man vid fikat om bland annat relationer och nätdejting idag vilket tillhör ovanligheterna. Det känns angeläget med tanke på alla singelhushåll. Var hittar vi forum för människor att träffas annat än på nätet? Det är viktigt att man blir sedd, men också att man själv ser sin medmänniska och inbjuder till samtal om nu personen så vill. Men främst ska vi se på Jesus, oavsett omständigheterna.
  /Krister

 3. Hej Krister. Ja livsmedelsindustrin är en stor bov! Livsmedel är inte livsmedel utan de tar död på folk, vilket är meningen! Som kristen vet man väl i alla fall hur världen ser ut och HUR den INTE fungerar för människorna. Den sänker oss liksom hela den världsordning som råder. Det kommer inte till att bli bättre förrän Jesus hämtar den troende hem. Resten kommer att förgås för evigt. Ekonomi är allt som världen tänker på medan den fattige knappt har så den klarar sig. Pensionärerna är en grupp det för det mesta är synd om. Som sjukpensionär är jag vegan för att jag sett igenom vad de sysslar med och hoppas få överleva några år extra om jag är klok. Herrens klokhet får leda mig.
  Vad jag är så ledsen för det är småbarnen och ungdomarna som är TOTALT vilseledda och indoktrinerade av NWO/ELIT förvirrade föräldrar som oftast tittar i sina telefoner och barnen vill ha uppmärksamhet.. Ja du kan ju läsa här på sidan vad jag tycker. Det är en hemsk värld, en förljugen och förtappad värld vi lever i som INTE vill ha Guds ledning i allt!!!
  Gudstjänst kan vi ju ha varje dag utan att gå i kyrkan, suckarna till Gud och samtalen och bönerna stundligen. NO CHURCH!!
  /Maria
  FRID!

 4. Det vi kan vara överens om är väl att det är livsmedelsindustrin som ligger bakom fetma- och diabetesepidemin världen över och som också läkemedelsindustrin har ekonomiska fördelar av då vi blir sjuka av maten. Det går inte att likställa diabetes typ 1 med typ 2-diabetes då det gäller kosten i övrigt. Bibeln säger att köttätande är tillåtet, men vi ska ju avstå från kvävda djur och blod. Vegankost förekom före syndafallet. Nu ska jag förbereda mig för söndagens gudstänst. Gud välsigne dig Maria.

 5. Hej Krister. Det är bra att du fått diabetes att bli lägre. Men jag tror inte på LCHF som kost, man kan ju egentligen banta på vad som helst. Men vad jag vill ha sagt är att vara vegan är det bästa för en människa, då både mjölk kött och ägg m m är farligt, läs på om det här på sidan så får du se vad jag menar.Jag anser att Kostdoktorn och Annika Dahlqvist är fel ute, för det är nämligen bakvända världen. Det som är lögn är sanning och det som är sanning är lögn nu för tiden. Läs om det här på sidan också. Kolhydrater skall man inte helt välja bort, de finns i grönsaker också, de är inte farliga, man skall äta de långsamma kolhydraterna då man har diabetes, och de finns i GRÖNSAKER.hjärnan behöver kolhydrater och protein finns det mer av i grönsaker än i kött! Vakna till en bättre verklighet. Brunt socker är ok en tesked om dagen resten kan man utesluta, man behöver inget socker.Frukt är inte farligt! INte ens för en diabetiker, om man äter rätt för övrigt.
  Hör gärna av dig igen. När det gäller tro så ber jag Gud välsigna maten och han har lett mig till vegankost, vilket det står om i bibeln… /Maria

 6. Hej Krister. Det är bra att du fått diabetes att bli lägre. Men jag tror inte på LCHF som kost, man kan ju egentligen banta på vad som helst. Men vad jag vill ha sagt är att vara vegan är det bästa för en människa, då både mjölk kött och ägg m m är farligt, läs på om det här på sidan så får du se vad jag menar.Jag anser att Kostdoktorn och Annika Dahlqvist är fel ute, för det är nämligen bakvända världen. Det som är lögn är sanning och det som är sanning är lögn nu för tiden. Läs om det här på sidan också. Kolhydrater skall man inte helt välja bort, de finns i grönsaker också, de är inte farliga, man skall äta de långsamma kolhydraterna då man har diabetes, och de finns i GRÖNSAKER.hjärnan behöver kolhydrater och protein finns det mer av i grönsaker än i kött! Vakna till en bättre verklighet. Brunt socker är ok en tesked om dagen resten kan man utesluta, man behöver inget socker.Frukt är inte farligt! INte ens för en diabetiker, om man äter rätt för övrigt.
  Hör gärna av dig igen. När det gäller tro så ber jag Gud välsigna maten och han har lett mig till vegankost, vilket det står om i bibeln… /Maria

 7. Hej Maria. Jag reverserade min diabetes typ 2 med lchf och gick ner över tjugo kilo och har numera normala hälsovärden. Gå gärna in på kostdoktorn.se som har varit till stor välsignelse. Jag kan besöka snabbmatshak utan att skämmas då jag väljer bort det som innehåller kolhydrater och socker i stora mängder. Det gäller också frukt som höjer blodsockret. Frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.