Hatade? De kristna i världen. Känner DU dig hatad? Vänta bara….du utvalde.

Hatade av världen Joh 15:18-26

18 Om världen hatar er, ska ni veta att den har hatat mig före er19 Hade ni tillhört världen, skulle världen ha älskat er som sina egna. Men ni tillhör inte världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. 20 Kom ihåg vad jag sagt: tjänaren är inte större än sin herre. Har de förföljt mig, ska de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, ska de också bevara ert ord. 21 Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig.

22 Hade jag inte kommit och talat till dem, skulle de vara utan synd. Men nu har de ingen ursäkt för sin synd. 23 Den som hatar mig hatar också min Far24 Hade jag inte gjort sådana gärningar bland dem som ingen annan gjort, så skulle de vara utan synd. Men nu har de sett dem, och de har hatat både mig och min Far. 25 Så skulle ordet uppfyllas som står skrivet i deras lag: De har hatat mig utan orsak.

26 Men när Hjälparen kommer som jag ska sända er från Fadern, sanningens Ande som utgår från Fadern, då ska han vittna om mig. 27 Också ni ska vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början.

Att vara kristen- att vara troende på Jesus och älska honom kommer framöver att vara svårare än det någonsin förut har varit. Bibeln berättar mycket om att vara hatad- men mest om att vara ÄLSKAD AV GUD.

Mark 13:13Ni kommer att bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst.

HATADE AV ALLA. Men HÅLL UT! HELA VÄGEN MÅSTE VI GÅ!! HELA VÄGEN, HUR DEN ÄN SER UT!!
Matt 24:9Då ska man utlämna er åt lidande och döda er, och ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull.

DESSA ORD ÄR SANNA och DET FINNS MÅNGA MÅNGA SOM FICK, FÅTT, och FÅR UPPLEVA DET OTÄCKA OCH DÖDANDE HATET.
1 Joh 3:13Bröder, var inte förvånade om världen hatar er.
Luk 6:22Saliga är ni när människorna hatar er och när de utesluter er och hånar och smutskastar ert namn för Människosonens skull.

Det visar på en oerhört dålig KUNSKAP om JESUS och om ‘problemet TRO’ som går över allt förstånd, då man blir så hatisk som det som kommer över världens kristna.

ÄR DU HATAD? Ja då har du fått visa var du står tillsammans med JESUS, BRA!

/Maria

5 thoughts on “Hatade? De kristna i världen. Känner DU dig hatad? Vänta bara….du utvalde.

 1. Ja ♥️ Maria,

  Det tar, tid att förlåta.
  Det gör, ont.

  Men Fadern förväntar, det.
  Men om vi vill, förlåta så hjälper,
  Jesus oss att göra det.

  Direkt efter Fader Vår säger han:
  Matt 6
  14Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er. 15 Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser.

 2. Ja Anneli jag håller med dig, och det finns många olika sätt att vara dum och elak på. Man retar ofta människor utan sin egen vilja till det. De som skall vara föredömen är inte alltid så kul och kunniga som de borde vara. BIBELNS ord borde försöka följas o förstås men det är urvattnat och felaktigheterna många. Det är inte rätt budskap numera. Det är tunt och många gånger DUMT.
  Beklagar!! JA man måste förlåta men det gör ofta ont och man är inte alltid redo- det tar tid i många fall. Så tycker jag. /g v d /M

 3. Maria,

  Man behöver inte ens vara rak och sann, ibland räcker det med ens blotta närvaro.

  Präster, pastorer och alla förkunnare har ju alltid tolkningsföreträde och får a l d r i g ifrågasättas.

  Därför, kan dom tuta i åhörarna vad som helst, i synnerhet som de flesta inte läser Bibeln och därmed inte v e t vad som står i Guds Ord så prövningen blir obefintlig.

  Därmed sagt, så blir mötena i allmänhet u r t r i s t a och ointressanta.

  Men – man m å s t e förlåta,
  a l l a oavsett vad människor gjort el sagt och deras attityder.

 4. Ja det är viktigt att ta upp det här, på alla sidor. Kristna är i så fall religiösa och ‘perfekta’ och förstår inte Guds ord, som mycket tydligt berättar om VAD SOM KAN SKE i TRON. Jag ser så tydligt hur jag blivit behandlad o många med mig— för att vi är för raka och sanna- men s k pastorer har inget ansvar- de slänger ur sig vad som helst o alla ‘köper det’, lurendrejeri. Det gillar jag inte. /G v d. /M

 5. Jo, tack Maria

  Det, har man fått uppleva – av olika kategorier vuxna, även kristna. Men inte, av barn och ungdomar

  Kristna har emellertid svårt, att förstå, att man som kristen kan bli hatad …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.