Gud skapade världen

globe1.gif

Gud skapade världen…

Vår värld. Så underbar, men ack så sargad. Världen fungerar i enlighet med något vi kallar naturlagar. Ju mer vetenskapen upptäcker dessa lagar desto mer övertygade blir vi att någon planerat varje detalj av jorden, skapat det och håller det i gång enligt sin plan.

Denne någon är Gud, den allsmäktige och vise Skaparen. Han är himmelens  och jordens Herre och Härskare. Gud skapade solen, månen, stjärnorna och jorden. Han fastställde ett exakt avstånd mellan jorden och solen- inte för litet, i så fall skulle allt brinna; inte för stort; i så fall skulle vi frysa ihjäl.

Oceanerna och landområdena fick rätta proportioner. Därefter skapade Gud alla levande varleser. Till sist skapade han människan och satte henne i en vacker värld.

Gud skapade världen för sin egen glädje. Han skapade människorna till att bli hans barn, som han skulle älska och glädja sig med. Han skapade världen som deras hem. Även om Gud njöt av sin vackra och välordnade jord så tänkte han i första hand på kärleken till sina barn.

Upp 4:11 “Ty du har skapat världen, och genom din vilja blev den till och skapades den.”

Ps 149:4 ” Ty Herren har behag till sitt folk.”

Gud ville att hans barn skulle vara honom lika och ta del i hans arbete. Därför skapade han Adam och Eva, den första mannen och kvinnan, en natur som på många sätt var som hans egen. Gud skulle undervisa dem. Med hans hjälp skulle mänskligheten styra världen.

Något gick snett

Se dig omkring. Du får se lidande, sorg, gräl, våld, krig, hunger och död. Världen är inte fullkomlig i dag. Varför? Den fullkomliga världen blev förstörd av en fiende till Gud och av människan.

Gud har en mäktig fiende som kallas Satan eller djävulen. Satan är emot allt som Gud vill. Gud är god- Satan bekämpar det goda med ondska. Gud vill hjälpa oss- Satan försöker bryta ner oss. Gud söker efter människans kärlek och gemenskap- djävulen försöker skilja oss från Gud. Satan vill få oss att följa honom i stället för Gud.

Människans synd:

Satan berättade lögner om Gud för Adam och Eva. Han övertalade dem att synda, dvs att visa Gud olydnad. Gud hade varnat Adam för att synden skulle medföra död eftersom synden skiljer en människa från Gud. Liv kommer från Gud- skilsmäsa från honom leder till död. Adam och Eva valde att tro Satan i stället för Gud. De bröt mot Guds lagar och gick sin egen väg. Detta förde med sig tragiska resultat för världen.

Synden förde sjukdom och död in i världen.

Rom 5:12 “Genom en enda människa kom synden in i världen, och genom synden döden, och så nådde döden alla människor därför att de syndade.”

Synden har brutit gemenskapen mellan Gud och människan. Så länge människan är rebelliska, olydig oc syndfull kan hon inte ha gemenskap med Gud. I stället för att vara ett Guds barn är hon ett syndens barn.

Rom 6:16 “Ni vet ju att om ni gör er till slavar under någon och lyder honom, då är ni slavar under den ni lyder, antingen under synden, vilket för er till döden, eller under den lydnad som för till rättfärdighet.”

Genom att vara oöydig mot Gud går vi med i Satans uppror och accepterar hans styre. Jorden har blivit ett slagfält mellan Gud och Satan. Det är dags att välja vilken sida du vill stå på.

Jos 24:15 “…utväljen idag åt eder vem I viljen tjäna… jag och mitt hus vi vilja tjäna Herren.”

Så står det på en tavla i mitt hem. Jag och mitt hus vi vilja tjäna Herren. Ja precis så är det. Att tjäna och älska universums Gud och ta del av hans kärlek och godhet, det vill jag.

Forts följer..

bible70a.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.