Gud har en plan../Nära

dsc00139.JPG

Att komma nära. Kommer man Jesus nära med en fnösktorr religion som inte går in i hjärtat? Nej det tycker inte jag. Eftersom Jesus ÄR livet så kommer man honom och livet nära med att söka.

Om vi inte vill söka honom så kommer vi långt ifrån honom. Och det är inte så han vill ha det. Det tomrum som många människor känner, det svarta hålet som kan finnas hos många, det är avsaknaden av Gud i ens liv.

Hur vet jag det då?

Jo för att jag själv har haft inombordshål som ville förgöra mig. Men då jag fick tron på Gud förändrades mitt inre. I stället för ett stenhjärta fick jag ett blödande hjärta. Det tog ju lite tid förstås att förstå att Gud är min Far, men, nu sitter jag ju här och berättar för dig att det finns närhet till himmelens Gud att få.

Man kan fråga sig en sak, nej två saker: Hur nära kan jag komma Gud innan jag smälter bort? Och: Hur långt från Gud kan jag komma, och ändå kalla mig en kristen? Dessa ord skriver Anders-Petter Sjödin i sin bok Sök Guds ansikte, och jag tycker boken är helt underbar. Det sjunger i mig av fröjd då jag läser hans ord om Gud och om religion/kristendom.

Så lita på att Gud finns för dig, och att han har en framtid för dig, som du inte visste något om………..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.