Ett ord i dag/ Starka i Herren! Ansvariga inför Kristus

 

Får vi skapa nya regler och lagar och jämställa dem med Guds? Får vi stjäla, mörda och vara otrogna, enligt Guds lag? Vi vet ju svaret, det är ett Nej.

Vi är i allra första hand ansvariga inför Kristus, men så många har glömt det. Ofta märker man att kristna baserar sin moraluppfattning på vad opinionen tycker för tillfället, på personlig uppfattning eller på vad kulturen på platsen tillåter, istället för att följa Guds ord.
Det visar bara på att man inte känner Gud eller har den gudsfruktan som man borde ha, och att man är svag i sin tro och vänder kappan efter vinden. Är det rätt?  Nej. Då tror man nog inte att Gud kan leda sina barn på den rätta vägen.

Romarbrevet kap 14-15 talar mycket om omtanke och hänsyn.  Både starka och svaga kan få sina trossyskon på fall och detta skriver Paulus om. Det finns starka personer som stoltserar med sin frihet och sårar andra. Det finns känsliga personer som begränsar friheten för andra till den värld han själv känner sig behärska, tills omgivningen helt struntar i hans inskränkthet. Paulus vill att vi både ska vara starka och känsliga för andra behov. Vi ska tåla det vi själva utsätts för men inte skada vår broder eller syster med vår egen frihet.

Det finns de som vill kontrollera oss, styra oss, och det ser vi mer och mer av idag. Tillåter vi det, då har vi backat och tror inte Gud om den styrka han vill ge oss. Vi ska inte vara rädda, utan i allt se den sanning som Jesus står för och veta att han vill föra oss fram till ett glädjerikt liv i HERREN.   VAR NÄRA JESUS!

*Leva vi, så leva vi för HERREN. Evad vi leva eller dö, höra vi alltså HERREN till.* Rom 14:8

2 thoughts on “Ett ord i dag/ Starka i Herren! Ansvariga inför Kristus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.