Ett ord i dag / Lever du?

 

Jag tror säkert att många känner sig säkra på sin frälsning och sitt hemflyttande till Gud. Det finns också säkert många som kanske aldrig funderat över om vart de ska komma en gång. Det är dem vi vill nå med evangelisation.

Det finns också de frälsta som oroar sig om hemgången fast de vet att de gjort vad de ska och följt Gud hela livet och arbetat för honom. Det finns många frågor som människor har. Det enklaste och rätta svaret på allt detta skulle vara att man är frälst och fri från syndens slaveri, och att man troget tjänat Gud, genom med och motgång. Han vill ju ha ett ärligt hjärta.

*Lever du det nya livet Uti Jesu Kristi tro? Är ditt namn i himlen skrivet, Skall du i Guds rike bo? O, jag frågar dig ännu: Lever du?

*Lever du måhända Syndens tygellösa liv, Tänker ej på livets ända, Blott på världens tidsfördriv? ; O, jag frågar dig ännu: Lever du?

*Men ett liv i synden är ju Blott en död, en säker död; Utan liv i Kristus är du stadd i dödens nöd. Därför frågar jag dig nu: Lever du?

*Bed, att Jesus måtte väcka Andens nya liv hos dig Och det syndalivet släcka Vilket föder död av sig. Fråga dig varenda dag: Lever jag?

*Lever jag till Herrens ära, I hans fruktan, stilla, nöjd? Är ock mig  hans Ande nära, Är hans ord min högsta fröjd?  Herre Jesus, kom och bliv Själv mitt liv! /Lina Sandell/  Alltså: Fråga dig: Vart är jag på väg, lever jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.