Ekonomi: Din, min, allas. Krascher?

Börskurserna faller efter amerikansk bankkollaps

Svenska och europeiska storbanker faller tungt på börserna på fredagsmorgonen. Orsaken är problem för en amerikansk bank – vilket spridit nervositet genom hela sektorn.

Den tyska storbanken Deutsche Bank föll nästan tio procent på Frankfurtbörsen efter öppning, medan brittiska Barclays och HSBC tappade omkring fem procent i London.

Det är bara några exempel på storbanker runt om i Europa som fallit brett på börsen under fredagen, och även i Sverige syns samma trend. Stockholmsbörsen backar rejält med storbankerna i täten.

SVB i trubbel

Bakgrunden är att den amerikanska Silicon Valley-banken SVB, som framför allt riktar sig till teknik- och tillväxtbolag, på torsdagen tvingades sälja en stor del av sina värdepappersinnehav med stor förlust. Samtidigt tar banken in nytt kapital för att stärka sin balansräkning.

SVB:s aktie rasade tungt efter beskedet. På fredagen fortsätter bankens aktie att rasa i förhandeln och under eftermiddagen har aktien handelsstoppats, då den fallit hela 68 procent i förhandeln.

– Det här har spridit sig till Europa och de svenska bankerna som också har sjunkit under stora delar av fredagen, säger Marie Landeborn, sparkekonom på Danske bank.

Under fredagen tog amerikanska myndigheter kontroll över bankens tillgångar och stängde banken, rapporterar CNBC.

Det svenska pensionsbolaget Alecta är fjärde största ägare i SVB och dessutom ägare i en rad andra amerikanska banker som föll med ned i fallet. Det resulterade i att Alecta förlorade minst 6,4 miljarder kronor under torsdagskvällen, rapporterar Dagens Industri.

”Dåliga nyheter tolkas positivt”

Den siffra alla väntat på i dag var de amerikanska sysselsättningssiffrorna som kan få stor påverkan även för oss i Sverige. Fler jobb än väntat tillkom i USA, men lönerna ökade något mindre än väntat och arbetslösheten var något högre.

– De här egentligen dåliga nyheterna tolkas faktiskt positivt av marknaden. Det man vill se är att arbetsmarknaden kyls av för då ökar chanserna för att inflationen faller tillbaka och risken minskar för att den amerikanska centralbanken, Fed, ska strama åt ännu kraftigare med penningpolitiken, säger Marie Landeborn. ……………………………

Råvarupriserna, prisindex och arbetsmarknaden – se vilka tre faktorer som avgör hur året blir ekonomiskt. Foto: TT

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/alecta-akte-pa-miljardsmall-nar-banken-kollapsade

https://www.di.se/

____ECONOMY____

Det som sker snart är att vi alla (?) blir rädda, och blir vi rädda är de nöjda, vilka de? Eliten. De har så de klarar sig, inga problem, men vilka får problem? VI VET att valuta skall ändras, vi vet att banker skall gå omkull, vi vet att guld och silver skall bli värdelöst. Pengar i madrassen? Ja kanske det, men de kommer också att bli värdelösa?! Vad göra då??? LITA PÅ HERREN.

-Herren Gud är så mycket mer och större än något man får för smutsiga pengar. Pengar verkar vara ett nödvändigt..onödigt ont. De får en att må illa.

YES!

13 thoughts on “Ekonomi: Din, min, allas. Krascher?

 1. All ni som läser här: JAAA det är exakt så som Fredrik skriver här, helt korrekt, kanske skrämmande men sant! Det är sååå bra att vi känner till vad de gör och hur man vill skada dem som är rena i anden och inte korrumperade och fanatiskt onda!! Så vi kör på i tro och Gud är med den som vill vara sann!! SANNHET, SANNINGEN SKALL GÖRA ER FRIA! GUD ÄR GOD! GUD HAR ALL MAKT!! AMEN! FRID!
  /Maria

 2. Det är som du misstänker Tommy.
  FRA och Noa samt Säpo har Antikristliga avdelningar som vars enda uppgift är (eller har varit) att trakassera dem som är öppet bekännande Kristna dvs de som inte är fega kristna. Se Marias nya inlägg som handlar om detta. Antikrist och Vildjuret vars enda uppdrag är alltså att gärna trakassera oss och dem omedvetet. Detta kan motarbetas genom bön och fasta men också genom Guds vittnesbörd om och Jesu Blod (enligt hur man övervinner Vildjuret).
  FRA har även skarprättare på sin lönelista men Bibeln säger att vi kan vara fullständigt trygga i Guds Namn och Jesu Blod. Det har med Vildjurets Märke och dess Namn att göra. Samt Guds Sigill på våra pannor.
  Det finns förstås många söta och rara poliser men jag beskriver bara dessa Antikristliga avdelningar som vars enda syfte är att trakassera dem som är troende men kanske inte har ett brett kontaktnät eller går i kyrkan .
  Bli inte rädd!
  De kan inte göra dig ett enda dugg!
  Förlåt dem, älska dem och gå vidare!
  Fadern vet om att dessa individer är djupt korrumperade,och kommer per automatik att hamna i den brinnande eldsjön.
  Bli inte rädda!
  Det är det dem vill.
  Håll ut!
  Va starka i tron!
  Ta inte vaccinet!
  Ta inte vaccin-polis-passen!
  Ta inte vaccin-plåstren!
  Ladda inte ner och använd (hylla och tillbr) vaccin-qr-appen! (Det kommer finnas en funktionell design som förutsätter vaccinerna)
  Ta inte emot vaccin-lön (Vildjurets Tal).

 3. Ja, märkligt Maria, att dessa tankar fallit bort helt. Ja, måste bekänna en sak. när jag en dag fyllde här och fråga QR märket, så var jag på min Facebook sida som de öppnat igen, som vanligt, inget mer med det. men då kasta de in i skärmen bara plötsligt, en jätte bild på QR märket. Så man är inte bara övervakat, utan de trakasserar också en, med att göra slags gliringar. Börjar undra vilka de egentligen, har som Terrorister?, med sitt Psykologiska Försvars arbete. ( Fri tänkare, Olik tänkande kristna?), förvånar mig inte ett dugg och är nog så, att de har några slags listor, i data baser, inte Stjärnor, utan andra märken, som slungas in, i olika data register, och då förstås, de som förespråkar, att man inte skall vaccineras, hamnar förstås direkt i någon av listorna, liksom Freds ivrare, så man är väl list etta snart, (OBS! Skämt)

 4. Min poäng är att det stämmer exakt med. UPPENBARELSEBOKEN OCH MÄRKET som introduceras i början men som blir obligatoriskt för alla åldrar i mitten av April nästa år då skuldmättmnaden inte går att betala av.
  Skulden kommer då att betalas ut via QR-Koden (Vildjurets Bild) samt Vildjurets Tal (medborgarnas lön). Premium medlemskap är då Vildjurets Märke samt dess Namn.

 5. What is the meaning of global debt?

  What is global debt? Global debt is borrowing by governments, businesses and people, and it’s at dangerously high levels. In 2021, global debt reached a record $303 trillion, according to the Institute of International Finance, a global financial industry association.

  DET SER INTE BRA UT

 6. Här kommer den andra delen i inflationen.
  Last December, he warned the US Federal Reserve will struggle to avoid a “hard landing” in 2023 as it raises interest rates to curb inflation.
  He is warning that the world is facing a $443trillion (£370trillion) “debt trap” and the crunch is coming.
  Runt 4000 triljoner i total skuld.
  Detta är alltså bara räntan på skulden inte tillgången.
  Tillgångarna köpmännen i Uppenbarelseboken har uppgår till närmare 22,000 triljoner enligt mina beräkningar. Alltså offantlig lyx=<Vinet+Oljan.

  https://www.express.co.uk/finance/personalfinance/1743172/Dr-Doom-Nouriel-Roubini-inflation-stagflation-interest-rates-Fed-stock-market-crash

 7. Ja du Tommy dina tankar /ord är ju rätt tänkt, precis som Fredriks här. Medelklass och fattig och hungrig, så blir det. Jag tror inte att något kommer att fungera så bra då ryktet om krig inte längre är ett rykte eller hot, det kommer gå fort att ta död på folk. OCH om de sårade kan ligga på gatorna i Ukraina m m som de säger så blir det väl lika dant här. Ja du det blir tufft hoppas det går fort så man /de,.. dem alla slipper pinas för mycket. Eftersom man redan är sjuk så är man ju REDAN s k kanonmat, eller man dör på annat vis. GUD VET.
  G v d. /Maria

 8. Hej Fredrik, du har så rätt i allt detta tycker jag, och det stämmer med bibelns ord/Guds ord- Det är som du säger och alla planer handlar om detta och dessa tillfällen plus hur man iscensatt detta under SÅ MÅNGA ÅR!!! Feodalsamhället är här igen snart. Fattigdom, Hungersnöd, för att ANTIKTRIST och SATAN har velat ha jorden för sig själv, man har monterat ner skolan, samhällena och städerna, ekonomin,människors tro, mat o vatten m m m m. SATAN som är SATAN vill REGERA MEN GUD SÄTTER STOPP! VE den som inte tror på JESUS!
  Jag fick en tillrättavisning nu på Facebook igen om att jag skriver att Jesus kommer EFTER Vedermödan, men man vill inte förstå det. Märkligt-
  Gud välsigne dig i att ha gett oss så bra förklaringar på allt det som sker!!! /Maria

 9. Kommer snart inte finnas någon medelklass kvar.
  Regering och Riksdag har valt att skyndsamt (med svenska mått mätt) valt
  att implementera Vildjurets Rike redan i Mars/April nästa år.
  Matvarubutiker och elpriset kommer då att höjas misstänker jag abnormt mycket, just för att få medelklassen att reagera.
  Och då är fällan komplett. Gud vet ju om att detta (och även fienden).
  Detta kallas laglöshetens hemlighet, vilket antingen har sin bäring kring.
  Att frammana den laglöse, Antikrist eller Kung Charles som många anser är Antikrist. Riksbanken har planerat en överklass och en underklass, ungefär som feodal-samhället på tidig vikingatid, men en riddar-klass som styr över sina slavar och fria.
  Tryggheten förutsätter sedan tidigare Vildjurets Märke, dess Namn, som introduceras tidigt, samt Vildjurets Bild och Tal som introduceras i mitten, men följer liksom med hela tiden under tvingande förhållanden fram tills Jesus återkomst i slutet på vedermödan.
  Och uppryckandet är som jag ser det inget uppryckande, utan en uppsamlingspunkt som ett plötsligt fantastiskt, ja så händer det då äntligen,
  och så ska vi samlas, men uppryckandet är ingen långsam process utan
  en på ett ögonblick 0,01 sekunder händelse i slutet av vedermödan.
  När både Bilden, Talet, och Märket och dess Namn har flitigt introducerats testats och använts i 7 år tidigare.
  Kandidaten och deduktionspunkten är återigen vaccinen som
  oavsett Märke introduceras i början av vedermödan.
  Om det är så att jag har rätt.

 10. Ja, Marie saker och ting bygger på rädslor, eller överdriven tillit på sina tillgångar, och trygghet, tills det skakar om i Medelklassens brygga. Många ligger förstås i slags brottnings brygga lång före stora händelser, därför man valde bort dessa människor.
  Vi tar ett exempel, innan Fredrik Reinfeldt kom till makten, var det hets mot sjukpensionärer, som fuskare, man spydde slags galla, och bara DN hade så mycket som hela 50 Artiklar om Sjukpensionärer som fuskade?, sedan kom en undersökning, av sjukpensionärer, som visade 0.04 % fuskare. Då hade redan Reinfeldt kommit till makten, dom som hetsade mot dessa svagaste grupper. DN och sådana Journalister kom inte heller med någon rättelse. Så, då har man gjort en stupstock, istället, att bli inte sjukpensionär, bli inte sjuk dålig, ja födds inte ens sjuk, var en ELIT SOLDAT, gå ut i Kriget och lek Legosoldat, för det är väl det som återstår, om folk hamnar utanför arbetsmarknaden, kanske det blir mer yrkes militärer, om vi går med NATO? Men jag vet inte om dessa får någon hjälp om de blir skadade, det vill säga någon ersättning som verkar värdig och rimlig. eller om de också hamnar vid Stupstocken, illa varslande är ju att man får rediga skador, och inte kommer ha nöje av, verken pengar eller mat dryck, så ser ju krigets ansikte ut, men den verkar ju högst grad drabba civila människor. Den enda ledaren som vandrade framför sin egen Flock, verkar bara vara JESUS, de andra ledarna puttar bara fram, sina för att bli kanon mat, och medan dom frossar gott i både mat och dryck, och förstås på folkets bekostnad det också. Så undrar man nu när hela Medelklassen kommer i slags Brottnings brygga, med BANK kriser och allt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.