Bibeln. Guds inspirerade.. 2 Pet 3:18

3583f32a.jpg

*Väx till i andlig styrka och lär känna vår Herre och Frälsare Jesus Kristus mer och mer. Honom tillhör all ära, både nu och i evighet. * 2 Pet 3:18

Petrus och Paulus hade mycket olika bakgrund, hade olika personligheter och predikade utifrån olika utgångspunkter. Paulus betonade att frälsningen berodde på nåd och inte kom av laglydnad, medan Petrus föredrog att tala om Jesu liv och tjänst.

Det fanns ingen konflikt mellan deras budskap, och de hade ömsesidig aktning och respekt för varandra. De falska lärarna misstolkade avsiktligt Paulus och påstod att han översåg med lagslöshet. Utan tvekan fick de en viss popularitet genom detta- människor vill alltid ha en ursäkt för sin favoritsynd- men det var förödande för Paulus undervisning. Paulus kan ha syftat på sådana lärare, när han skrev Rom 6:15 :”Betyder detta att vi kan hålla på och synda utan att oroa oss för det? Naturligtvis inte!”

Paulus varnar oss för dessa falska lärares misstag och uppmuntrar till tillväxt i kunskapen om Jesus. Ju bättre vi lär känna honom, desto mindre är risken att vi påverkas av falska läror.  Vi bör alltså lära känna Gud mer och mer! Vi som tror kommer alltid att bli utmanade av världen,, ännu finns det stora möjligheter att växa till!

                       KOM NÄRMARE KRISTUS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.