Att förstå Job´s bok/ Nyckelverser /Sång

 

Dessa är nyckelverser i Jobs bok.

Job 2:3  Då sade HERREN till Åklagaren: “Har du givit akt på min tjänare Job? Ty på jorden finnes icke hans like i ostrafflighet och redlighet, ingen som så fruktar Gud och flyr det onda; och ännu håller han fast vid sin ostrafflighet. Så har du då uppeggat mig mot honom till att utan sak fördärva honom.”
Job 2:4  Åklagaren svarade HERREN och sade: “Hud för hud; allt vad man äger giver man ju för att själv slippa undan.
Job 2:5  Men räck ut din hand och kom vid hans kött och ben; förvisso skall han då mitt i ansiktet tala förgripliga ord mot dig.”
Job 2:6  HERREN sade till Åklagaren: “Välan, han vare given i din hand; allenast hans liv må du skona.”
Job 2:7  Så gick Åklagaren bort ifrån HERRENS ansikte och slog Job med svåra bulnader, ifrån fotbladet ända till hjässan.

Kan satan övertala Gud att ändra sina planer??? Först hade Gud sagt att han inte ville att Job skulle komma till skada fysiskt, men sedan tillåter han det. Satan kan INTE förmå Gud att handla mot hans karaktär. Gud är god på ett fulkomligt sätt och för all evighet.

Men Gud kunde gå med på satans förslag därför att han kände till dramats upplösning. Satan kan inte bedra Gud. Jobs lidande var en prövning för honom, för satan och för hela mänskligheten, MEN INTE FÖR GUD.

http://www.youtube.com/watch?v=kId_mNgKgx8&feature=related  Job´s Song

Gud sätter gränser för satans angrepp på Job.
När vi blir angripna på något vis som vi inte förstår så kanske det skulle vara bra att tänka sig att det är Gud som har kontrollen över det som sker, och att satan inte får göra det han vill- Gud bestämmer över våra liv, och vet hur problem skall lösas.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.