Apostlagärningarna / Lev för Kristus

Människor slösar med sina liv, människor är rädda för döden, för katastrofer, för att älska, för att engagera sig… Några som INTE var rädda för att engagera sig, det var Jesu lärjungar. De var inte rädda för att gå ut och vittna om evangelium, om att Jesus Kristus var uppstånden och att han var deras Herre. Jesus är vår Herre idag, om vi vill.  Det stora problemet idag är att människor fortfarande TVIVLAR på Jesu uppståndelse!  trots att han visade sig för apostlarna vid flera tillfällen. Att han gjorde så- det tycker människor är sagor. Men se bara på vilken förändring som kom i apostlarnas LIV.

När Jesus dog skingrades apostlarna åt alla håll. De var besvikna och fruktade för sina liv. Efter mötet med den uppståndne Kristus var de orädda och riskerade ALLT för att sprida de goda nyheterna om honom för hela världen. De tvekade aldrig att utföra sitt uppdrag trots att de blev fängslade, slagna, utstötta, och en del av dem blev dödade på grund av sin tro. De skulle ALDRIG ha gjort detta om uppståndelsen var en bluff! 

De visste att Jesus hade uppstått från de döda, och de troende i den första församlingen blev tända av apostlarnas glöd att gå vidare.  Då är frågan:  många av dem som är troende idag och förväntas ha den rätta glöden och värmen för att sprida evangelium, de gör inte det. De sitter still och vill inte gå ut i frimodighet. Detta handlade mitt förra inlägg om apostlagärningarna, om. Jag är så förvånad,eftersom jag läst Apg så ofta, över att så många människor som skulle kunna gå ut och verkligen brinna för Kristus, de brinner för annat, Jesus Kristus är INTE medelpunkten i deras liv.

De är ljumma kristna, eller helt kalla, hur man nu kan vara det! Men vetet skall ju skiljas från ogräset, så står det i Guds ord. VI vet ju att Jesus är uppstånden! Då är det ju inga problem att tala om det för folk i vår närhet. Det är ju just dessa nyheter de behöver i stället för nyheter som är totalt ointressanta.  Jag träffade en äldre dam på ICA för några år sedan och vi började prata med varandra, vi kom in på just detta med att Jesus lever, och hon frågade allvarligt: VARFÖR har ingen sagt detta? Varför har de inget sagt i media om att Jesus lever…..och vårt samtal fortsatte….

*Under de fyrtio dagarna efter korsfästelsen visade han sig gång på gång för dessa apostlar, och på många sätt bevisade han för dem att han levde. Vid dessa tillfällen talade han till dem om Guds rike./Apg 1:3   Människor vet nog innerst inne…men de vill inte ta tag i sitt problem: himmel eller helvete.  Vart är DU på väg?  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.