Att förstå Job´s bok/..trött på livet ? Jesus har svaren

 

Job 10:12

Job (ca 2000 år sedan) var trött på livet, och så är det för många människor idag också. Människor tar sina liv- de vet inte att det finns hjälp att få hos Gud. Job tydde Guds handlande felaktigt och förstod inte Guds avsikt med Job´s liv. Job´s bok kan man läsa om och om igen, för så fantastiskt bra är den. Den är så lärorik, för alla.

I livet får vi törnar, jodå, och samhället idag är inte bra för människan. Det är många som inte kan klara av sina liv, vad kan man lära sig av de törnar som gjort så ont? Det är olika svar på den frågan men jag skulle vilja säga att man växer i klarhet och förstånd.

Job drog den felaktiga slutsatsen att Gud var ute efter honom, för att skada honom. Felaktiga föreställningar leder till felaktiga slusatser, t ex att man inget är värd, men Gud älskar ju den person som han skapat. Tänk på att du inte har tillgång till alla fakta om du skulle upptäcka att du har börjat tvivla på Gud. Gud vill dig bara gott.

Många som drabbats av svåra lidanden har fått förstå att det fanns en mening i det som skedde.

Människor idag har svårt att hantera sina problem och det leder till olika slags trauman, och samhället är så kallt och oförstående och vill inte hjälpa….läs:  medmänniskor, var är de?

Job´s bok är aktuell idag, verkligen verkligen.  Och Gud har skapat oss alla och vill ha en relation med oss alla.

Ta emot Jesus och du får frid i hjärtat och när du har vänt om från otro och börjat följa Jesus- då förstår du att det var rätt val. Bli en lärjunge och lär dig leva så som Gud vill. Lämna världen!

/Maria

 

Job 10:12Liv och nåd beskärde du mig, och genom din vård bevarades min ande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.