Guds folk. / Lyssna-Lyda

Att vara en kristen är inte alltid lätt. Men det finns hjälp att få! Frank Buchman säger såhär:

“De enda vettiga människorna i en vanvettig värld är de, som låter sig styras av Gud. Gudsstyrda människor betyder gudsstyrda folk. När du och jag inte är hundra procent gudsledda och gudsstyrda arbetar vi kaos i händerna. Alla ljumma arbetar i själva verket hos kaos i händerna.

När människan lyssnar talar Gud. När människan lyder, handlar Gud. Antag att du går upp lite tidigare i morgon bittida och försöker lyssna till Gud. Varför inte få din familj också att lyssna? Varför inte enandlig radio i varje hem?”

Mycket bra av F B anser jag. För om vi är styrda av Gud, så lyssnar vi och handlar inte i egen kraft, utan gör det som Gud manar oss till. Det är så ett kristet liv skall levas. Men många människor missar sina bönestunder eller har inte lusta att be eller lyssna. Hur skall de då få veta vad Gud vill göra i deras liv?

Ja vi lever i en vanvettig värld. Och därför måste den kristne vara på alerten och veta hur den skall tänka och vad den skall göra. Den kristne kan få oerhört mycket gjort om den lyssnar på Gud.

Människor behöver kontaktas, brev skrivas, uppmuntrande ord behöver sägas till vänner och andra. Människor behöver hjälp och Gud visar oss på vad vi har för uppgifter  –  Dagligen!

Att börja varje morgon med att säga: Helige Ande, du har en plan med mitt liv denna dag. Jag öppnar mig för dig och ställer mig helt till ditt förfogande.

När man säger de orden, så vet man att man har bestämt sig för att: Lyssna och Lyda. Det är sannerligen underbart att få göra Guds vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.