Smärta och vishet och Guds tuktan

 

 

Foto Maria

Foto Maria

Några ord om smärta

 

Pred 1:18 Ty med stor vishet följer stor oro, ökad kunskap ger ökad smärta. / Förklaring om Två olika slag av smärta: ju mer en människa förstår desto större hennes plåga. Den som har stor kunskap ser ofullkomligheten lättare. Den som ser mycket uppfattar mer om ondskan i världen. Om du som Salomo vill hitta meningen med livet måste du vara beredd på att känna mer, tänka mer, fråga mer, lida mer och uträtta mer. Orkar du betala det pris som visheten kräver?

*

Jes 21:3 Därför är mina höfter fulla av smärta, ångest har gripit mig lik en barnaföderskas ångest. Jag är nertryckt, så att jag inte kan höra, jag är bestört, så att jag inte kan se.
/Gud gör aldrig något som är i grunden fel. Jesaja fick gå omkring naken och barfota, i tre år, för Herren hade sagt så. Så förödmjukande och smärtsamt detta måste ha varit. Skulle någon av oss som lever nu vilja göra det? Detta var för att visa vilken förödmjukelse det skulle komma över Egypten och Etiopien genom assyrierna. ……. Vi måste lyda Gud även om vi inte förstår, vi måste lita på att han aldrig leder oss fel.

*
Upp 10:10 Jag tog den lilla bokrullen ur ängelns hand och åt upp den, och i min mun var den söt som honung. Men när jag hade ätit upp den, kände jag en svidande smärta i min mage. /Profetia: När Guds plan för mänskligheten har blivit fullständigt uppenbarad kommer också all profetia att vara uppfylld. Då har denna tidsålder nått sitt slut. Vid den sjunde trumpeten finns ingen återvändo. Guds ord är sött för den som tror, men bittert för den otroende (dom).

*
Upp 16:10 Den femte tömde sin skål över vilddjurets tron, och dess rike lades i mörker. Människorna bet sig i tungan av smärtan /

Guds dom. Människan vet att Guds dom kommer och ändå vägrar de göra bättring och erkänna hans makt. Bli inte så hård till sinnes att det blir för sent att ändra sig.
Så är det i världen idag, den svämmar över av smuts och människor känner smärta men det är inget emot vad som kommer en dag då den stora domen kommer, men då är det definitivt för sent att ändra på sig. Ändra sig måste man göra NU, för vi vet inte vilken dag domen är här.

Tala om smärta……Inte bara sjukdomar kan göra ont…Är du en bibeltroende så förstår du orden här….
/Maria           Foto Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.