Psaltaren i Bibeln /Ps 93 ; Messias

dsc00059.JPG

Att hylla Gud och att tillbe Gud, att prisa Gud.. det bör vi göra. Han är oföränderlig och hans makt är stor. Skapelsen påminner om hans makt.

Den judiska traditionen gör gällande att de sju följande psalmerna (93-99) förutsäger vissa saker om Messias. Psalm 93 ska ha använts i det tempel som byggdes efter fångenskapen och kan ha skrivits vid tiden för Sanheribs  invasion.

Ps 93:1-5: * Nu regerar Herren. Han är klädd i majestät och styrka. Därför står jorden fast, och kan inte rubbas. Gud, du har regerat från urminnes tid, ja, redan vid tidens början fanns du till. De stora haven brusar och dånar, de sjunger sin mäktiga sång. Men din röst är mäktigare och starkare än havens alla bränningar! Herre, ditt ord är alltigenom sant och tillförlitligt, och helighet omger ditt tempel för evigt.*

Nyckeln till Guds eviga rike är hans helighet. Gud kommer aldrig att göra något som inte är heligt, och i förlängningen av detta kommer han aldrig att acceptera att något som inte är heligt består. Det är farligt att försöka närma sig en helig Gud med oheliga medel. Gud säger:

*Ni måste vara heliga, för jag, er Gud är helig.* /3 Mos 19:1-2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.