Program 1 i radio om tro, eller otro. G Thorgren´s bok om Guds olydiga revben

Människor och tro i radions P1 23/ 9 2017:

Gunilla Thorgren är aktuell med boken Guds olydiga revben. Hon har läst Gamla och Nya testamentet med feministiska ögon och är djupt skakad av både gudsbilden och framställningen av kvinnan.

-I detta program den 23/9 blev jag mäkta ledsen och sur och förskräckt då denna kvinna Gunilla Thorgren presenterar sin nya bok i samband med radioprogrammet Människor och tro. Det programmet har gett mig många ledsna stunder för det är inte med hela sanningen som de går ut i etern för människor att lyssna på. Missvisande undervisning.
Denna Gunilla Thorgren säger helt enkelt att hon INTE tror på Den helige Ande och Därför Heller INTE på följande:

Angående Matteus evangelium kap 1: 18 Jesu födelse

18 Med Jesu Kristi födelse gick det till så: hans mor Maria var trolovad med Josef, men innan de hade varit tillsammans visade det sig att hon var havande genom den helige Ande. 19 Hennes man Josef var rättfärdig och ville inte dra skam över henne , och därför beslöt han att skilja sig från henne i hemlighet.
20 Men när han funderade över detta, då visade sig en Herrens ängel för honom i en dröm och sade: ”Josef, Davids son! Var inte rädd för att ta till dig Maria som din hustru, för barnet i henne har blivit till genom den helige Ande. 21 Hon ska föda en son, och du ska ge honom namnet Jesus , för han ska frälsa sitt folk från deras synder.”
22 Allt detta hände för att det som Herren hade sagt genom profeten skulle uppfyllas: 23 Se, jungfrun ska bli havande och föda en son, och man ska ge honom namnet Immanuel. Det betyder: Gud med oss.
24 När Josef vaknade upp ur sömnen, gjorde han som Herrens ängel hade befallt och tog sin hustru till sig. 25 Men han rörde henne inte förrän hon hade fött en son. Och han gav honom namnet Jesus.
1:18 trolovad En juridiskt bindande överlåtelse i väntan på bröllop Trolovning ingicks normalt i tonåren, och redan vid detta stadium kunde otrohet bestraffas med döden (5 Mos 22:23f)
1:19 ville inte dra skam över henne Genom att anklaga henne offentligt för otrohet

-Gunilla säger med bestämdhet: ( stopp lite nu: Är hon religiös? eller bestämt icke troende?) Jesus kom kanske till av en våldtäkt? undrar Gunilla Thorgren. Sedan säger hon att Josef och Maria var gifta och skulle skiljas. NEJ det är INTE sant, de var trolovade, vilket betyder: Förlovade och skulle ingå äktenskap. Gunilla rör till det väldigt i detta samtal i radio och jag blir så ledsen över att människor som INTE tror eller förstår bibeln skall lura andra att tro på vad denna kvinna säger i radio!! Gunilla säger sig vara DJUPT skakad i sin FEMINISM och om Gudstro och bibeln! Låt henne vara det då, men förvrid inte huvudet på människor som kanske tror eller VILL tro!! Gunilla säger att hon har läst GT och NT…ja det har många människor gjort, men om man inte tror på Gud så skall man inte uttala sig som hon gör,,,anser jag, hon brister i kunskap! Hennes bok vill jag inte läsa och tänker inte läsa.. bibeln är den bästa boken.   -Tummen ner, Gunilla, för ditt s k samtal i radio den 23/9 2017.

 

-Det är gott för en människa att gå den smala vägen med Jesus, inte på den breda som leder till fördärvet.

 

6 thoughts on “Program 1 i radio om tro, eller otro. G Thorgren´s bok om Guds olydiga revben

 1. Hej Cecilia! Vad fint du skriver om vad du upplevt och VAD GUD VISADE DIG. Härlig är han som skapat oss och vill oss väl! Feminismen är en stor villfarelse där man förminskar allt som Gud gjort. Men se, nu kan ju män föda barn! Varför det, det är ju kvinnligt! Denna världen är så galen så man blir så ledsen för alla de som kommer att gå under! för att de inte vill förstå vem Gud är och HUR han vill att det ska vara på jorden. Tack och lov att det väntar ett bättre liv- ett EVIGT LIV för den som älskar Gud. Stackars människor att de inte kan förstå eller ens vilja fatta, utan strör all galenskaper runt omkring sig.Jesus befriar!

 2. Hej Maria! Usch vad upprörd man blir att läsa om denna människa! Jag har också läst Bibeln både gamla och nya testamentet och upptäckte då hur djupt älskad och värdefull jag är som kvinna, medan feminismen endast fick mig att känna mig värdelös som kvinna!
  Feminismen lärde mig under min uppväxt att jag inte hade något värde som kvinna, att jag hela tiden måste apa efter mannen i allt för att duga, mannen var liksom idealet som man skulle sträva efter i allt att vara lik, ungefär som att han är en gud. Kvinnlighet var nånting föraktfullt som gjorde en kvinna underlägsen och mindervärdig och måste bekämpas med alla medel!
  Feminismen gjorde mig väldigt olycklig och osäker som kvinna! Alla dessa tjejtidningar som jag läste som bara handlade om att se sexig ut, man fick lära sig att det var ”empowering” att vara sexig, vilket bara fick mig att känna mig ännu mer osäker och värdelös som kvinna!

  När jag läste Bibeln såg jag Guds design för manlighet och kvinnlighet och jag såg att det var nånting väldigt vackert och befriande!!

 3. Hej Krister. Nej jag kommer inte ihåg just henne eller hennes felaktiga och upprörande program, men de är många som försöker få människor på felaktiga och söndrande vägar, de förnekar och förstör för människor. Om de inte vill tro på en allsmäktig Gud kan de hålla det för sig själva. De gräver sin egen grav kan man säga. En Gudsförnekelse är mer än allvarlig, ja.
  Det är en sorg att vem som helst som INTE tror ska få yttra sig med de värsta lögner och få andra människor att tro på dem.
  Det är en sorg. Det är så otäckt och vidrigt. Vi som tror ska helst inte tro utan försöka proppas fulla med lögner. Men jag köper inte deras beteende och jag står fast i tro och kärlek till Herren! FÖR ALLTID.
  /Maria

 4. Hej Maria. Minns du journalisten och författaren Lena Anderssons sommarprogram 2005 där hon ifrågasatte Jesus kärlek? Hon kunde trasa sönder men inte läka ihop skadorna som hon orsakade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.