Korsfäst- som en rövare. Jesus tog våra bördor på sig. Säg ja till Jesus och bli fri.

Korsfäst – som en rövare

 Text: Berno Vidén

Jesus var helt igenom ren och oskyldig, men dömd till döden genom falska anklagelser. Men han försvarade sig inte och gjorde inga försök att rentvå sitt namn, utan lät sig förödmjukas och tog på sig bördor som inte tillhörde honom. På Golgata hängde han på sitt kors med en tjuv på både sin vänstra och på sin högra sida. De hade stulit pengar, utfört våldsdåd och förtjänade att straffas: ”Vår dom är rättvis, vi får vad vi förtjänar för det vi gjort. Men han (Jesus) har inte gjort något ont.” Han var en av de tre på Golgata, och under hela sin tjänst kan vi läsa om hur han tog människors plågor.
Han lyfte av skammen från en kvinna som hade haft fem män. Jesus talade med henne om det levande vattnet och gav henne ett nytt liv.
Han befriade en spetälsk från hans sjukdom. Mannen sa till Jesus: ”Herre, om du vill, så kan du göra mig ren.” Då räckte Jesus ut handen, rörde vid honom och sade: ”Jag vill. Bli ren!”
Tio spetälska som var utstötta ur samhället mötte Jesus. Han tog också deras sjukdom.
Jesus tog de lamas handikapp och befriade stumma och blinda genom att ta deras sjukdomar.
Inga av dessa plågor tillhörde Jesus, men han tog dem och bar dem. Profeten Jesaja förutsade redan 700 år innan Jesus blev människa att ”det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad”.
Då Jesus där bland rövare blev avrättad tog han makten över döden själv, vilken är människans ultimata fiende. Han steg ned i dödsriket, tog fångar och befriade, och han tog också nycklarna till döden och dödsriket. Han utlöste den största och mest omfattande befrielseaktionen efter att ha blivit begravd. På tredje dagen berövades döden sin makt genom att Jesus uppstod från de döda och i triumf tågade han ut ur dödsriket: ”Han steg upp i höjden, han tog fångar och gav människorna gåvor.”

Vad är det som gör att en ung människa väljer att avsluta sitt eget liv? Den psykiska ohälsan får alltmer grepp om den unga generationen, och inte ens det många strävar efter av framgång och berömmelse inom musik, konst, film etc. förmår att befria från mörka oregerliga tankar. Allt fler och fler är de unga som mår oerhört dåligt av samhällets och samtidens krav och press på prestation och resultat. Jesus sa sanningsenligt: ”vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men mister sig själv eller går förlorad?” Han erbjöd sin hjälp: ”Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.”
Vill du ge Jesus rätt att ta hand om ditt liv? Han vill befria dig från syndens plågor och konsekvenser. Han vill ta ifrån dig din sorg, skepsis, smärta och fruktan, men framförallt vill han befria dig från synden som skiljer människan från Gud.
Allt elände och alla plågor tog Jesus hand om, bar det i sin kropp upp på korsets trä, trots att inget av detta tillhörde honom. ”Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.”
Säg ja till Jesus och i utbyte får du möta Guds kärlek i ditt liv.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Amen, in Jesus name I accept my blessings of desires in abundance of immeasurable proportion, I accept salvation by confessing with my mouth that you my Lord Jesus, King of kings are my Lord and Savior, my God, because of you father everything I speak comes to fruition commanded by the Holy Ghost, through the everlasting love of Jesus Christ, embraced in Gods mercy and grace. Amen... Lisa Christiansen, child of the one true king ΙΧΘΥΣ    I will go before you and make the crooked places straight. - Isaiah 45:2

2 thoughts on “Korsfäst- som en rövare. Jesus tog våra bördor på sig. Säg ja till Jesus och bli fri.

  1. Ja du har rätt i hur världen är och vad som sker och hur Joh Upp bok snart visar mer av slutet här. Angående den s k planeten har du fel och kan ta reda på fakta här på sidan. HJÄRNTVÄTT ÄR DET att tro på GLOBEN och DET globala samhället. Men för att återgå till alla katastrofer så är det regeringarna i världen som har satt sig att BESTÄMMA slavarnas liv på jorden, vi är SLAVAR allihopa under ett system vi inte vill ha.Tvångsvaccinering har börjat på arbetsplatserna o snart kommer de vanliga små slavarna att vaccineras. Chipen har redan börjat opereras in och det är en sorg. Det antikristliga systemet är mycket stort och mycket utbrett och kommer snart i full skala.Att vara slav under Jesus är det bästa, d v s VARA HANS för EVIG TID! Att älska honom av hela sitt hjärta. HUR MÅNGA GÖR DET??
    Ja Jesus upprättar och befriar människor, men människor vill vara fångna, i sin hjärt-och hjärntvätt./Maria

  2. Fruktansvärda siffror om psykisk ohälsa når oss. Politikerna gråter krokodiltårar. Miljöpartiet har en sorts kampanj och vi var flera som protesterade mot att de påstår sig bry sig om att människor mår så dåligt.

    Jag skrev så här: ”När man betänker hur mycket forskning det finns som visar att både den psykosociala katastrofen såväl som alla dessa bokstavssjukdomar i hög grad beror på smartphonevansinnet, så är det magstarkt av Mp att gråta över psykiska sjukdomar! Peter Eriksson och Gustav Fridolin är ju några av mobilindustrins främsta supporters. Hur ska några människor kunna vara friska idag? Nya generationer blir söndervaccinerade redan som småbarn, deras mat innehåller hekatomber av totalt onödiga kemikalier och värst av allt – de blir bestrålade dag och natt. Nu har de gått med på katastrofen 5g också. Man saknar ord när man läser Miljöpartiets falska gråtande; vet de INGENTING?”

    Vi läser i dagarna om att WHO föreslår tvångsvaccineringar för alla! Det är en strid mellan Jesus och Mammon och tydligen har politikerna bestämt sig för att satsa på mammon. Trots att människorna bara blir mer störda och mer olyckliga. Men det finns en som ger frid och lugn i hjärtat och stort hopp – och det är Herren Jesus, Konungarnas Konung som tog en ohygglig död för att vi ska bli räddade. Han uppstod verkligen och lever i all evighet! Detta är de underbaraste nyheterna som kan finnas för alla.

    Vi blir sannerligen prövade även om vi inte likt martyrerna blir torterade för vår tro. Men vi blir som alla människor plågade av den ohälsa som man låter oss genomgå för att man försöker skapa en sorts livslycka baserat på materiell s.k. ”välfärd”. Om folk bara visste hur många av deras fysiska och psykiska problem som i själva verket är orsakade av strålning, kemikalier etc. Västerlandet är ett gudlöst samhälle där allt mäts i pengar. Vi får nog snart se Upp:s profetia bli sann med tvångschippning också. Det bästa vi kan göra för vår planet – Guds skapelse som man experimenterar med på det mest fruktansvärda sätt med GMO och andra sataniska påfund! – är att tala om Jesus och att Han upprättar och befriar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.