Keep your eyes on Jesus! Kindness Människors godhet eller kärlekslöshet

Det finns många människor som faktiskt är riktigt goda människor, sådana som verkligen ställer upp för sina medmänniskor på alla möjliga och omöjliga sätt. Jag mötte i fredags en människa som jag tyckte var så god och snäll emot mig, jag, som för henne var en okänd, men hon gjorde saker för mig som gav mig glädje och hopp. Tack F!   Sedan finns det de som inte alls vill ställa upp eller vilja hjälpa någon i nöd. Därför tar jag upp detta ämne igen och vill visa på några bibelord som tar upp ämnet god/godhet. Gud är god!

Ps 43:1 Döm mig rättvist, Gud, ta dig an min sak mot ett kärlekslöst folk! Rädda mig från falska och onda människor,
Rom 1:31 vettlösa, trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa.
2 Tim 3:3 kärlekslösa, oförsonliga, skvallriga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda,
Job 30:26 Men när jag sökte det goda kom det onda, när jag väntade på ljus kom mörker.
Ps 25:8 Herren är god och rättfärdig, därför undervisar han syndare om vägen.
Ps 31:20 Hur stor är inte din godhet, som du sparar åt dem som vördar dig och visar i människors åsyn mot dem som flyr till dig!
Ps 34:13 Är du en människa som älskar livet och vill se goda dagar?
Ps 38:21 De lönar gott med ont, de är emot mig för att jag strävar efter det goda.
Ord 20:6 Många ropar ut sin egen godhet, men vem finner någon att lita på?
Ord 28:10 Den som lurar in de ärliga på en ond väg faller själv i sin grop, men de hederliga får det goda till arv.

Image result for bible quotes about god will do it

3 thoughts on “Keep your eyes on Jesus! Kindness Människors godhet eller kärlekslöshet

  1. Hej! ja det är en underbar gåva att få vara frälst och få vara trygg i Herren. I 2 v tid har jag undgått att bli dödad av bilar i trafiken, senast idag! Av ytterligare en vettvilling som körde om mig på insidan och gjorde mig så rädd, sedan när jag lade mig på tutan så tvärnitade han och skulle backa på mig, jag körde o han skulle preja mig… jag rivstartade o körde…han stannade och jag körde iväg, så rädd jag blev men HERRENs BESKYDD hade vi, jag o dottern.
    Är man sjuk ska man inte mötas av förakt, du har bekymmer det vet jag och det är hemskt att vara annorlunda och inte fungera fullt ut! Man vill inte vara delaktig o hjälpa eller förstå. Man har inte TID! Man har dåligt med respekt och dålig kännedom om lidande! Ja man ser detta dåliga engangemang hela tiden, varje dag!Det är såå synd om barnen, många av dem får ingen tid att växa fråga undra leka…de r ensamma o söker tröst i godis o apparater m m, mat o annat.
    Jag önskar dig allt gott och att du ska få bi sedd och kunna få den omtanke du behöver och som är ett måste- Livet är tufft!! HERREN är med dig och överger dig icke!! Hälsn Maria

  2. Hej! Maria. Ja, det är fint att få hjälp. Ibland tänker jag så här. Att det är en gåva av Gud att få någon som förstår sin själ. Jag mött massor av förakt för mitt handikapp, som är dolda handikapp. Jag försöker beskriva mitt handikapp för en del, men märker att folk också verkar på språng, även människor man känt sen barnsben. De vill helt enkelt inte se och lyssna, så jag märker att förståelse krympt till ingenting. Så då är det nog en gåva bara få en som förstår eller tar sig tid att förstå, “att avsätta tid för en människa”. Precis som man tar tid för sin Gud i tillbedjan också o stillhet, måste väl människor visa respekt för varandra. Visst folk kan ha dåliga dagar, men vi lever i en märklig tid, där folk jagar totalt onödiga saker, och inte har tid med varandra, föräldrar verkar t.om. upptagna av Facebook med mobilen, än och se efter sitt eget barn. Vänliga Hälsningar Tommy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.