Kämpa för tron. Guds kärlek. Nåd utöver nåd. Filipperbrevet 1. Gud är för oss.

 

Kämpa för tron
Fil 1:27 Lev nu bara på ett sätt som är värdigt Kristi evangelium, så att jag, vare sig jag besöker er eller inte, får höra att ni står fasta i en och samme ande och i ett och samma sinne kämpar för tron på evangelium 28 utan att på något sätt låta er skrämmas av motståndarna. Det blir för dem ett tecken på att de går förlorade, men för er ett tecken på att ni blir frälsta, och det av Gud. 29 Ty för Kristi skull har ni fått nåd, inte bara att tro på honom utan också att lida för hans skull, 30 eftersom ni har samma strid att utkämpa som ni såg att jag hade och nu hör att jag har.

-Att vara troende är en KAMP på många vis och vi förväntas vara perfekta men det är vi ej! Vi har bekymmer,vi har sjukdomar, vi har strider, vi är inte alltid glada i kampen, vi vill vara kärleksfulla men lyckas inte alltid. Vi är ofta kraftlösa och tyngda men vill vara starka i allt. Vi vill alltid ha självbehärskning men kan fara ut i ilska särskilt då man förföljer oss och hatar oss. Det finns många fel vi gör men vi får alltid be Gud om förlåtelse, och vi skäms och vi ber om NÅD utöver NÅD.

Ska vi skämmas, vi troende? Ska vi gå i ok med de o-troende? Nej.
Vi har motståndare och ju längre tiden går, desto tydligare får vi se dem, vilka de är.
Det finns farliga människor därute som försöker sänka den troende rakt ner i dyn, på alla sätt, men de ska inte vinna för vi har Gud på vår sida.
Paulus är klar och tydlig i precis allt han skriver och kommer med så många fakta från Gud.
Paulus visste vad han gjorde och många tycker inte att han är deras favoritförfattare i bibeln, för de tycker att han är ’för hård’. Men se, det är han ej, han är som sagt klar och tydlig och rakt på sak och han kände sin Gud.

Är du klar och tydlig då du ger ut evangelium, eller vågar du inte stå upp för Jesus? Det är dags att vara tydlig till dem som går ovetande om KÄRLEKEN och NÅDEN från Gud!

2 Kor 13:11

Till slut, bröder, var glada, låt er upprättas och förmanas, var eniga och håll fred. Då skall kärlekens och fridens Gud vara med er.
2 Tim 1:7 Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.

11 thoughts on “Kämpa för tron. Guds kärlek. Nåd utöver nåd. Filipperbrevet 1. Gud är för oss.

 1. Utan tro blir allt fel ja utan tro kan man inte få leva. Man kan inte lära känna Gud man är bortom all kärlek och NÅD. Bara med Gud kan man leva och andas och få vad man behöver från Guds kärlek. Pengar..vad är det..papper med siffror som inget betyder.
  Tjäna Herren är allt som är viktigt.

 2. Bibeln berättar om forna dagar och om de dagar som kommer.
  De som lever i dag och tillhör Illuminati och de höga herrar som bestämmer, de vet mycket väl att det finns en Gud men de vill inte förstå och vända om. De tror de kan lura Gud men Guds ord är sant och en dag får människorna skämmas och dö av sorg och av synd och för alltid tänka på vad de har gjort, de får sitt straff.
  Jesus kommer!

 3. Jaa.. va kan man vinna hos Gud med ord utan tro?
  Ingen ska kunna skryta sig hos Gud.

  O va kan ska man med pengar till när man e död.
  De går inte att både tjäna Herren och mammon.

 4. Ja Tommy, Gud ger oss så mycket och Paulus gillar jag verkligen, en sådan källa till kunskap. Han fick en gräslig död… När det gäller amerikaner så finns det så många olika sorters uppförande där. Se på alla de villo-lärare som finns i de stora MEGAKYRKORNA! T D Jakes,B Hinn, Hillsong, name it, de finns överallt, många är katoliker men håller sig för kristna. Hmmm. … ja jag gillar också F Mangs
  När jag var i USA så var jag i en del ’kyrkor’ och det var otroliga saker man såg. Då kunde jag inte lika mycket som nu men det var en väckarklocka att komma dit! I amerikansk tv stod B Obama och ropade på en New world Order, det glömmer jag ALDRIG! Aldrig!
  Tack gode Gud för att du hjälper oss att gå vidare med dig och inte fastna i FEL LÄROR utan ALLTID HA DIG NÄRA med ditt ord!
  Guds ord består!!
  FRIDshälsn

 5. Paulus är en stor kunskaps bank. Och stor ödmjukhet. Många gånger tänker jag på honom. När han skall prova någon församling där i skriften. Paulus skulle inte prova deras ord, utan Kraften där?. Man skulle nästan tycka så här, jag ska inte prova deras svammel. Ord låter många gånger likadant. En gång hade jag en dröm. Den var ungefär så här. Amerikaner pratar och åter pratar om Gud, men de har inte upplevt Gud lika mycket som deras munnar talar inte ens en bråkdel. Sedan vakna jag. Jag är väl inte emot Amerikaner som är Kristna. Det var bara drömmen som var så, men då tänkte jag på Frank Mangs ”Synen” och lyssna till den på Youtube. Den talar ju om egentligen samma sak jag drömde om. Jag har nästan fått nypa mig i handen och lyssna på Frank Mangs Synen fler ggr. För att tänka på detta, och inte tappa bort mig helt.Guds Välsignelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.