Israel / Bo granne med Harmagedon /Flammor

Det är många som sagt att de vill utrota Israel från jorden. Det är många som hatar judarna. Men Gud älskar sitt folk. Det finns olika uppfattningar om ifall Israel verkligen är Guds Folk eller ej, och det går många lögner och sprids mycket förtal, och inte alltid vet man vilket som är vad då man hör och ser nyheter. Nyheter är inte alltid nyheter utan kan vara påhittade hemskheter. Jag anser Israel vara Guds folk och land. Just för att bibeln verkligen talar om Israel och Jerusalem som den stad som Gud älskar mest, så vill jag ta med en artikel som handlar om det förmodade kommande kriget.  Nationerna skall samlas i kriget vid Harmagedon.Ja det är många som frågar sig om det kriget kommer nu, och kriget kan gälla både olja och strategiskt läge m m. 

Bo granne med Harmagedon
 

Den stora amerikanska tidningen Los Angels Times hade en artikel med ovanstående rubrik. När det hänvisas till det bibliska begreppet Harmagedon vet bibelläsaren att det handlar om allvarliga ting.
Uppenbarelseboken förutsäger att det kommer ett krig utan motstycke i historien i den sista tiden. Det är kopplat till Harmagedon, en stor slätt i Israel, Upp.16:16.
Med tanke på den hotbild som växer sig allt starkare kring Israel, är det fullt naturligt att man talar om faran för ett Harmagedonkrig.
De som har insikt i hotbilden för Israel förstår allvaret i ett förödande krig där Israel angrips. De som förstår detta allra bäst är naturligtvis Israels ledare och dess befolkning. I slutet av februari började man i Israel att dela ut gasmasker till medborgarna. Målet är att alla medborgare i Israel ska få var sin. Det är naturligtvis en stor och kostsam satsning, men med tanke på hoten mot landet, anser man det ändå nödvändigt.
Artikelförfattaren i Los Angels Times är Benny Morris, professor i historia på Institutionen för Mellanösternstudier, se fotot.
 

 
I Israel är man förtvivlad över att världen ändå inte inser Israels utsatta läge och Benny Morris riktar ett ovanligt och synnerligen fränt angrepp på USA:s president Obama. Han skriver inledningsvis följande: ”Obama förnekar Israel rätten till självförsvar när det inte är hans eller Amerikas liv som står på spel”.
Han fortsätter: ”Jag tar det personligt: Irans president Mahmoud Ahmadinejad vill mörda mig, min familj och mitt folk. Dag ut och dag in, annonserar han en förestående död åt ´den sionistiska regimen´, med vilken han avser Israel. Och dag ut och dag in, så gör hans vetenskapsmän och tekniker den utveckling mot atomvapen som gör det möjligt för honom att åstadkomma detta.”
Hotbilden i Mellanöstern förvärras för varje dag, detta inte minst på grund av Irans kärnvapenambitioner, men också från andra grannar till Israel, kommer hotfulla signaler.

Varningen för Harmagedon finns i Bibelns sista bok, vi har nu sett den varningen också i profan press. Tar vi till oss dessa varningar och inser det allvar som nu råder?  Artikel från www.flammor.com/   /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.