Filipperbrevet kap 2, En tjänares gestalt. Jesus

Detta har jag sagt er för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var inte oroliga, jag har besegrat världen. – Joh 16:33

Kasta alla era bekymmer på honom, ty han sörjer för er. – 1 Pet 5:7

6 Han var till i Guds gestalt men räknade inte jämlikheten med Gud som segerbyte,7 utan utgav sig själv och tog en tjänares gestalt och blev människan lik.När han till det yttre hade blivit som en människa,8 ödmjukade han sig och blev lydig ända till döden –döden på korset.9 Därför har Gud också upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn,✱10 för att i Jesu namn alla knän ska böjas,i himlen och på jorden och under jorden,11 och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren,Gud Fadern till ära.

12 Därför, mina älskade, ni som alltid varit lydiga, inte bara när jag var hos er utan ännu mer nu när jag inte är hos er: arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, 13 för det är Gud som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske. 14 Gör allt utan att klaga och tveka 15 så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen 16 när ni håller fast vid livets ord.Då blir ni en ära för mig på Kristi dag, att jag inte har kämpat förgäves eller arbetat förgäves. 17 Ja, även om mitt blod skulle utgjutas medan er tro bärs fram som ett offer är jag glad och gläds med er alla. 18 På samma sätt är ni glada och gläds med mig.

Love in Faith on Instagram: “She who kneels before God 🙋‍♀️ can stand anyone 🙌 We would be honored if you followed us @love.in.faith 💕 . . . . . . . #bibleverse…”

2 thoughts on “Filipperbrevet kap 2, En tjänares gestalt. Jesus

  1. hej! sent svar här…. Lyckokristendomen kommer tillbaka och allt är så bra och de falska predikanterna jublar. Det skulle kunna vara helt annorlunda. Det finns de som går ut och har möten på gator o torg men många av dem är så hysteriska och verkar tvingande men inte ödmjuka, javisst kan man varna o predika men det måste finnas lugn o ro i Guds budskap. Det finns de som sitter i hemmen och ber o prisar men de syns ej. Jag är GLAD i Jesus o älskar honom men jag har dte mycket svårt och mitt enda HOPP är att Gud skall hjälpa, så har det alltid varit och jag vet att Gud prövar oss i mycket för att vi sak renas o få behålla tron o få komma hem till honom en dag. Jag är inte rädd för prövningar men jag vill leva för honom på mer än detta sättet och jag vill ha ett liv där jag kan göra mer… Den som ber den får och jag vet att det är sant då bönesvaren varit många under åren. Ja att vara kristen är ett kämpande, det är ingen dans på rosor o det vill jag inte ha heller. Gud välsigne dig! Roligt att du läser här!

  2. Det kändes fint och sant. Tänker så som jag n gammal vän sa till mig, det är inte allt det intellektuella av tankar, det har jag fått hela tiden, övertalning och allt av teknik. Det måste till något mer. Verkliga Jesus. För om det bara var intellektuella förmågan, hur allt funkar, världen och allt. Kunde ju företagen anställda försäljare av Coca-Cola märke liksom Damsugar försäljare, ju fler vi blir dess bättre, och så brer man på, med Lycko Kristendom, alla är Lycksamma barn, så här glad blir du. Det finns snart Inga som gråter i deras kalendrar, ingen som lider och väntar på sin Herre. Dessa Kristna Syns inte så ofta. Det är inte fel och vara glad, men jag menar precis som du skriver många gånger blir det förföljelser och nöd. Nöd i sjukdom, eller annat. Tankarna är fulla, är alla Kristna Happy ungefär, som en fyrfärgstryck från reklam industri, som säljer som företag ungefär?. Eller Politisk idéer. Nej, Jesus, måste nog förbli denna port rakt in i människan. Mer än förståndet och den här världen av alla tankar. “Så är man Älskad” inte min prestation av det intellektuella. Känner samma sak som mannen som sa det till mig. Den högstes bok skall vi akta högt, det är Guds Ord. Det samma gäller ju Bönen inte svarar Gud för hur intellektuella böner jag formulerar, utan något större går i samklang. Med den som verkligen Älskar oss. Du tar upp de kämpande Kristna, som har det tufft, och ger några ord från Bibelns böcker. Kämpa i sin Kristenhet. Och många känner nog så, fast inte säger det rakt ut, framför allt inte i en kyrka man bara skall vara Happy. Så tack när du skrev du är Älskad av Gud. Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.