Chassidism. SEKT. Våld. Fromma? Nej. Kabbalah

 

 

Fångna i en SEKT:

 


One of Us | Official Trailer [HD] | Netflix
https://sv.wikipedia.org/wiki/Chassidism
https://en.wikipedia.org/wiki/Practical_Kabbalah -Handlar om Mysticism!

Chassidism eller chasidism är en judisk ”väckelserörelse” som uppstod i början av 1700-talet i södra Polen. Grundare och ledare var den karismatiske Israel ben Eliezer (även känd som Baal Shem-tov eller Besht) (1700–1760).

https://www.aftonbladet.se/kultur/article10204417.ab

Man berättar i texter och länkar här om att dessa judar var/är fromma,   -så lagom fromma då de slog sina hustrur (se videotrailer) och våldtog barn!!!
Ja man kan kalla dem religiösa eftersom de inte känner Gud och för att de lever i sekter och för att de inte är Jesus-troende människor. Sekten hålles hårt.
En människa som älskar JESUS gör inte som de i texten beskrivs elller i trailern, den videon såg jag på Netflix och filmen var hemsk. Vilka vidrigheter!
Det är min och andras klara ståndpunkt om den saken!

 

2 thoughts on “Chassidism. SEKT. Våld. Fromma? Nej. Kabbalah

  1. Hej ! Tack för tipset med filmen, jag ser på Netflix och alla har inte den kanalen datorn, ja vi ser gärna filmen Bedragaren,intressant,tänk vad hemska saker det finns. Vilken värld vi lever i. Det är farliga tider. Guds frid.

  2. Kan inte se denna film. Ville ge ett Filmtips. Den finns på SVT Play. Den heter BEDRAGAREN. Det är en dokumentär film. Man tror knappt sina ögon eller öron. Mannen bedrog människor och sa sig vara Präst utan att vara det och folk gifte sig. Han blev också en rabbin utan att vara det?. Ja han nästlade sig in överallt. Han var Simlanslags tränare, utan att ens kunna simma m.m. Så där kan folk bedras idag, men det här var extremt. Guds Frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.