Bön. Javisst svarar Gud på bön. I rätt tid och av rätt orsak får du svar

Gud svarar på bön, men kanske inte alltid så som man själv har tänkt att det ska bli. Kanske det blir många omvägar under tiden som man väntar på svar. Kanske blir det prövningar och elände som han låter oss gå igenom. Ok, det är hans beslut, inte vårt. HAN, Vår Gud, gör ALLTID RÄTT! Han har talat genom SITT ORD och det är det som gäller! INTE vad vi har bestämt. Så om du är med Gud i närhet  och Gudsfruktan och i kärlek och i värme och i tårar och i vilja och i allt som han kan begära av dig, då kommer du att få se bönesvar och glädje på olika vis, och du kommer att få en fördjupad och innerlig kontakt med vår Far..som varar för alltid.

Ps 17:1 En bön av David. Herre, hör en rättfärdig sak! Lyssna till mitt rop, vänd ditt öra till min bön. Den kommer inte från falska läppar.

Ps 42:9 Om dagen sänder Herren sin nåd, och om natten är hans sång hos mig, en bön till mitt livs Gud.

Ps 65:6 Du bönhör oss i rättfärdighet med förunderliga gärningar, du vår frälsnings Gud, du tillflykt för jordens alla ändar och för havet i fjärran.

Ps 102:18 Han vänder sig till den utblottades bön och föraktar den inte.
Ord 15:29 Herren är fjärran från de gudlösa, men han hör de rättfärdigas bön.
Matt 21:22 Allt vad ni ber om i er bön ska ni få, när ni tror.”
Mark 11:17 Och han undervisade dem och sade: ”Står det inte skrivet: Mitt hus ska kallas ett bönens hus för alla folk? Men ni har gjort det till ett rövarnäste!”
Fil 4:6 Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse.

Detta är bara några bibelord om bön, det finns så många fler!

, ja de finns.

Pray with an expectant faith. God is good all the time.Be och tacka, ödmjuka dig.Faith!

2 thoughts on “Bön. Javisst svarar Gud på bön. I rätt tid och av rätt orsak får du svar

  1. Gud är den som ska leda oss och vi måste vara lyhörda och lära oss göra rätt. Att bön ger under är sant, och Jesu blod är det viktigaste för oss, han DOG för oss. Ja Jesus är verkligen en verklighet varje dag får han trösta och hjälpa oss och vi får älska honom. Han är ALLTID MED OSS. Hans ord är de viktigaste som finns!
    Ja Joh ev o brev är verkligen sanna o fina!
    /Maria

  2. Vi ska tacksamma att Herrens änglar vakar över oss och rättar oss. Så många gånger har man blivit förvånad när något verkar sätta käppar i hjulet – för att sedan inse att jag inte visste bäst; tur att det som jag ville förhindrades – jag kunde ju inte se så långt som Gud kan. Ju mer vi ber ju närmare kommer vi Herren. Jesus dog en fruktansvärd kvalfull död för vår skull. Han är inte bara någon som man läser om. Jesus är en levande verklighet och Hans löften håller. Han lovade att vara med oss intill tidens ände – och Han lovar att Hans ord alltid ska genljuda! ”Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå.”

    Jag läser alltid Johannes Evangelium kap 14 med en stor förundran. Guds Son är trofast och Han älskar oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.