Bibeln / Habackuk

pray12s1.gif

När man läser Bibeln så förvånas man inte över att det som står där är så sant. Habackuk var en profet som levde 612-589 f Kr. Han var utsänd av Gud för att visa att Gud fortfarande har full kontroll över skapelsen trots att det ibland ser ut som om ondskan har segrat.

I kapitel 1: 2 frågar han Gud: “Herre, hur länge skall jag behöva ropa på hjälp, innan du lyssnar? Ropar jag på dig förgäves? Varför kommer det inte något svar?

“Hjälp! Mord!” skriker jag, men inte kommer du till min hjälp. Måste jag ha denna ondska och sorg runt omkring mig? Vart jag än ser och vänder mig, så möter jag förtryck och falskhet och människor som älskar våld och konflikter.

Lagen har förlorat sin makt och domstolarna dömer orätt, för de som är onda är fler än de som är rättfärdiga. Mutor och bedrägerier hör till ordningen för dagen.”

Så säger Habackuk och det är mycket i det han säger och upplever som vi upplever och ser idag. Läser man vidare så läser man om vad Gud svarar, och hur Habackuk får hjälp och svar på sina frågor. I Kapitel 2 börjar Gud svara och tala till profeten. Gud ber honom skriva upp allt i en bok, boken Habackuk. Läs den! Förvånas, förundras över Guds storhet.

Du lär dig att förstå att DU också får komma till Gud med dina frågor och dina tvivel. Lyssna sedan till Guds svar och gläd dig över att han är verksam både i världen och i ditt personliga liv.

Herre, du är så god emot oss. Vi tackar dig och prisar dig och lyfter upp ditt heliga namn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.