Bibeln. Guds insp. /Predikan och..

Predikan och undervisning.

Dessa två hör samman. Vad är predikan?

Predikan är att proklamera Guds Ord så att lyssnaren konfronteras med Bibelns Sanningar. Predika betyder Förkunna, och en som predikar måste förkunna Guds ord, inte sina egna upplevelser eller känslor inför ordet från Gud.

Och vad är då Undervisning? Undervisning är att förklara dessa saningar, hjälpa till med att få människor att förstå sanningarna i Gudsordet, förklara vissa svårbegripliga avsnitt och att föreslå praktisk tillämpning av Guds ord i vardagslivet.

Ex: *Från och med nu började Jesus predika och han sa: Lämna synden, och vänd er till Gud för himmelriket är nära.* /Matt 4:17.

Ex* Jesus vandrade nu omkring i hela Galileen och undervisade i de judiska synagogorna, och vart han än kom predikade han de goda nyheterna om himmelriket och botade alla slags sjukdomar..* /Matt 4:23

Ex.*….berätta för honom att jag predikar de goda nyheterna för de fattiga. / Matt 11:5

Jesus kunde verkligen både predika och undervisa. Han var och ÄR en Mästare, och följer vi honom och lyssnar på den helige Ande, så får vårt trosliv växa, och växa….vi slipper vara sovande, vi går framåt i kunnande då vi får läsa Guds ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.