Att döda sitt kött och leva i Anden. Är vi som troende perfekta? Nej

 

-Är den frälsta, troende människan helt perfekt?

-Den ovanstående frågan vill jag  och många ställa för att då undra hur lång tid det kan ta att ’döda’ sitt kött på alla vis? Det finns de församlingar där man nästan ’tävlar’ om att klä sig utmanande och där människor skiljs och gifter om sig med varandra eller andra, och gör saker som är helt galet att göra. Har de människorna inte fått lära sig bibelordet om att döda sitt kött och leva i Anden?
Hur blir man en perfekt kristen och kan man bli det? Läs bibelorden och se hur man bör förfara för att vara den Gud vill ska ärva hans rike:  Människor undrar: Får man misslyckas…

Gal kap 5 19 Köttets gärningar är uppenbara: sexuell omoral, orenhet, orgier, 20 avgudadyrkan, ockultism, fientlighet, gräl, avund, vredesutbrott, själviskhet, splittringar, irrläror, 21 illvilja, fylleri, vilda fester och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så ska inte ärva Guds rike.
22 Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, 23 mildhet, självbehärskning. Sådant är lagen inte emot.
24 De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. 25 Om vi har liv genom Anden, låt oss då också följa Anden. 26 Låt oss inte vara fåfänga, inte utmana varandra och inte avundas varandra.

-Är man mer än människa så att man blir perfekt mycket fort och lätt och inga bekymmer har om att kunna göra ALLT som Gud ber om och att ALLTID vara den som ALLTID föregår med gott exempel i ALLA sammanhang? Att ALDRIG brusa upp, att ALDRIG tappa tålamodet, att ALLTID tala väl om ALLA och att ALDRIG vara självisk och att ALLTID….. ja sannerligen, det finns så många orsaker till att tappa humöret och att ändå kunna vara en ’god’ människa som VET vad Gud vill säga, säger och gör.
Hmm, jag tror det finns många som tror att de ALLTID är perfekta….kanske har jag fel?

-Jag pekar inte på mina besökare här på sidan utan jag talar om i allmänhet bland de kristna, och man kanske också bör nämna/säga: de religiösa! För det är de som tittar ner på den som kämpar med sin helgelse!, och det är den helgelsen som oftast går FÖRBI den religiösa människan, för den har väldigt svårt att förstå Guds ord och mening har jag märkt. Se bara på den katolska kyrkan och dess härjningar med pedofili och andra grova brott. De gömmer sig bakom ärkebiskopsstift och sina svarta rockar och blir inte dömda för de fruktansvärda brott de begått- i Guds namn. —  Vad står det i bibelordet du läste nyss?   …Och:

Gal Kapitel 6
1 Bröder, om någon skulle ertappas med en överträdelse, då ska ni som är andliga människor med mild ande upprätta honom. Men se till att inte du också blir frestad. 2 Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag. 3 Den som tycker sig vara något fast han ingenting är, han bedrar sig själv. 4 Var och en ska pröva sin egen gärning. Då kan han ha sin stolthet för sig själv och inte jämföra sig med andra. 5 Var och en ska bära sin egen ryggsäck.
6 Men den som får undervisning i ordet ska dela med sig av allt gott till den som undervisar honom. 7 Bedra inte er själva, Gud lurar man inte: det människan sår ska hon också skörda. 8 Den som sår i sitt kött får av köttet skörda undergång, men den som sår i Anden får av Anden skörda evigt liv. 9 Låt oss inte tröttna på att göra gott, för när tiden är inne får vi skörda om vi inte ger upp. 10 Så låt oss därför göra gott mot alla medan vi har tillfälle, och särskilt mot dem som tillhör trons familj.
11 Se vilka stora bokstäver jag nu skriver till er med egen hand. 12 De som vill göra ett gott intryck genom det yttre försöker tvinga er till omskärelse bara för att inte bli förföljda för Kristi kors. 13 De som låter omskära sig håller inte ens lagen själva, men de vill att ni ska bli omskurna så att de kan vara stolta över ert yttre. 14 För min del vill jag aldrig vara stolt över något annat än vår Herre Jesu Kristi kors, genom vilket världen är korsfäst för mig och jag för världen. 15 Det har ingen betydelse om man är omskuren eller oomskuren, det viktiga är att vara en ny skapelse. 16 Frid och barmhärtighet över dem som följer denna regel, och över Guds Israel.
17 Nu får ingen ge mig mer besvär, för jag bär Jesu märken på min kropp. 18 Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er ande, bröder. Amen.

Let everything you say be good and helpful, so that your words will be an encouragement to those who hear them.- Ephesians 4:29

 

2 thoughts on “Att döda sitt kött och leva i Anden. Är vi som troende perfekta? Nej

 1. Att vara svag är ju att vara stark för i våra tillkortakommanden och sjukdomar så uträttar vi saker, fast vi inte orkar. De som är sjuka tappar orken och nästan ibland förnuftet. MEN se det får man inte göra för är man en kristen ska man gilla läget och se sval och oberörd ut.
  Det finns de som bara säger att den sjuke är en dålig människa en dålig troende och en dålig människa på att tro på mirakel. MEN det är ju just det vi gör, vi tror på mirakel. Var är vår tro? JO den hålles levande i bön och i tårar!
  Tinnitus måste vara fruktansvärt!Att inte få lugn och ro alls för alla ljud! Jag beklagar detta, och jag önskar verkligen och ber att HERREN skall helbrägdagöra dig. Hyperakusi d v s öronskador kan inte vara lätt, jag har ljudöverkänslighet och ljusöverkänslighet p g a svår fibro och det är jobbigt så jag förstår att Tinnitus m m är hemskt.
  Vi har alla våra plågor och undrar ibland varför vi inte blir friska för andra säger ju att eftersom Jesus har tagit våra sår så vi MÅSTE VARA FRISKA. Men jag tror att man missbedömer bibelorden och vad Jesus menar.Och jag ÄR inte frisk, det är ett faktum. JESUS säger också att det är svårt att leva på jorden med sjukdomar och hot och elände. ….hm ja just så säger han, att livet är en tåredal m m.

  Ja vi är mer än nakna inför Herren, på alla sätt på många sätt, tänk det är bara HERREN som kan se allt i våra liv, därför förstå han varje tår och varje glädjerop desto bättre än en närstående som inte begriper vad vi går igenom eller hur Jesus tänker och tycker och vilken BARMHÄRTIGHET och NÅD han harmed oss.

  LIVETS ORD och de där bluffpredikanterna på ARKEN m fl ställen kan inte förstå Guds ord eftersom de dikterar själva hur det ska stå i bibeln. De har tjänat GROVA PENGAR och ORÄTTFÄRDIGA pengar på de som kommit dit och varit brutna av livet.Jag vet de som varit på Livets ord och Arkens helande-skola i åratal och vräkt in pengar till dem men inte är de friskare och gladare…MEN de som har organisationen har det gott ställt minsann!!!!!! USCH. Ja Girigheten är stor på jorden, se på vårt regeringsfolk.. de ska ju mer än skämmas!

  Tack än en gång för att jag väcker tankar och känslor med mitt skrivande. Jag kan inte allt men jag har studerat och läst bibeln i över 30 år så lite kan jag ju.Ja jag hopps väcka tankar som Gud vill ge, för informationen är dålig idag om vad Jesus säger och gör och hur han menar och vill, de flesta har sin egen bibel och den är ju inte samma som Guds ord och jag hoppas de vill lyssna till honom och inte till falska profeter..
  Guds frid. /Maria

 2. Ja, det är inte alltid perfekt, att våga visa svagheter för varandra, verkar många gånger främmande i Kristna Atmosfärer. Att tappa tålamod i kamp med Sjukdom, Ofta är människor så präktiga inför varandra. Nästan att vi Dömer utan att veta varför människan är som den är, liksom som svagheten inte får finnas. Förtäljer och dra Svagheter förvarades, och ni har en Trofast Gud. Men av rädsla för förtal eller skvaller, så vågar man inte vara öppen med just Svagheter för varandra och kanske växt fram Hierki ordning av präktighet istället för svagheten för varandra, för vi kan väl säga att vi nog är nakna inför vår Herre och Gud. Ibland tänker jag själv, min åkomma tar mig till de rum jag aldrig vara på i ren skräck till Akuten, för en Åkomma som sätter hela Själen i Schack av ångest. Och det är de enorma ljuden som gör det i Öronen Grav Tinnitus. Och Hyperakusi. Vård personalen vet knappt vad det är, medan allt liv har panik attack samt ångest. Klart vreden kommer som ett svar mot hemska plågan. Och är vanligt för dem som har så att de, blir arga vresiga, eftersom detta slår hela själen livet.. Då känner man sig bara liten. De ser säkert en syndare. Men går Ulf Ekman Livets Ord och skor sin pension med pengar insättningar av flera miljoner till sina Pensioner, men de som oxå Städade och jobbade, la de inte undan en endaste liten Pensions peng. Medan dom sög miljoner som rulla in till deras pensioner. Städarna lever fattigt idag, Ulf och gänget lever bra på miljon regnet över dem. Vilken Broders skap. Kunde de inte se Liknelsen med Lasarus. Där hade de ju fattiga städare, som nu inte fick någon Pension. Städarna blev fattiga. På Grund av deras GIRIGHET. ”Bra Tankvärda rad med din gåva att Skriva Maria.” Du har bra vinklingar. katolik Pedofil. God Kunskap i Ryggmärgen verkar du ha gåva att skriva och bra sida. Gud Välsignelse på dig och ditt Arbete. Frid. Maria och lite väckar klocka för mig, och andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.