Är månggifte i Sverige tillåtet? Man med 3 fruar får lyxhus. Vilka länder tillåter månggifte? Sverige så klart…

 

ÄR MÅNGGIFTE TILLÅTET I SVERIGE?

 / och: HAR VI RÅD MED SÅ DYRA BOSTÄDER?

 Månggifte är förbjudet i Sverige.Ändå kan en svensk man helt lagligt skaffa sig både två, tre och fyra fruar.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article10208987.ab

Det är bara att gifta sig i ett land som accepterar månggifte.

– Äktenskapen ska accepteras även här, säger Stellan Bjöhle, jurist på skattemyndigheten.

Månggifte blir möjligt på grund av en lagparagraf från 1904, som säger att ett äktenskap som är lagligt utomlands också blir giltigt här i Sverige.

Det är samma paragraf i äktenskapsbalken som legaliserar barnäktenskap som ingåtts utomlands och som Aftonbladet Kvinna tidigare skrivit om.

Sverige underordnar sig alltså andra länders äktenskapslagar. Det utländska äktenskapet registreras hos folkbokföringen på skattemyndigheten. Det enda som krävs är ett vigselbevis.

 Har skattemyndigheten registrerat månggifte någon gång?

– Ja, det har förekommit, även om det är ovanligt. Det dyker upp något fall då och då, säger Stellan Bjöhle, folkbokföringsjurist på skattemyndigheten i Stockholm.

 Hur många fruar kan en man vara gift med?

– En man kan ha upp till fyra hustrur, vad jag vet. Men jag känner bara till fall med två fruar i Sverige.

 Vilka länder tillåter månggifte?

– Det är vanligen muslimska länder som tillåter upp till fyra hustrur, enligt Koranen. Egypten och Iran är två av dessa länder.

http://www.friatider.se/nacka-k-bost-der-i-saltsj-baden-f-r-14-miljoner-t-man-med-tre-fruar

Nacka köper bostäder i Saltsjöbaden för 14 miljoner åt EN invandrare med tre fruar.Nacka kommun har köpt tre bostadsrätter i Saltsjöbaden utanför Stockholm för totalt 13.950.000 kronor åt en invandrare med tre fruar, avslöjar SD Nacka på sin Facebook-sida.

Som migrant till Sverige har man rätt till en av skattebetalarna betald bostad, dagersättning, etableringsersättning (med ekonomiskt bistånd som täcker upp om omkostnaderna är för stora) samt tillgång till hela vårt välfärdssystem”, påpekar partiet i inlägg på den sociala nätverkssajten och sammanfattar:

Nacka kommun har köpt tre bostadsrätter åt en 57-årig man med tre fruar och 16 barn
Totalt har kommunen spenderat en halv MILJARD kronor på att köpa bostadsrätter åt invandrare
“Helt uppåt väggarna” när kommunens svenska ungdomar inte kan flytta hemifrån, enligt SD Nacka.

*

Det är  stor bostadsbrist i Sverige och ungdomar och äldre finner inga lägenheter………………………eller har jag fattat fel???   NÅGOT är fel, eller?? Naturligtvis är det många fel och de borde rättas till, men de  är väl för fega för det.

 

 

This is the only thought that stopped my hand from taking my own life June 3. The slim hope that you might, at the time that is perfectly right, contact me so that we could begin a new friendship and hopefully a real love.

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Är månggifte i Sverige tillåtet? Man med 3 fruar får lyxhus. Vilka länder tillåter månggifte? Sverige så klart…

  1. Hej! Ja det är ju ett problem i Sverige idag med flyktingvågen som man kan se på ur många aspekter. Varför jag tog med historien om Nacka och månggifte var för att vi inte har råd med den sortens boende och stigande priser i profitsyfte. Månggifte är inget vi ska ha i Sverige anser jag och många andra. Vi har heller inga lägenheter till våra ungdomar i övriga Sverige för att de ‘nyanlända’ får dem. Så ser det ut i Västerås och i andra städer. Det är inte rätt hur det går till nuförtiden. Alla kommuner har det tufft nu. Det finns många av svenskarna som bor på gatan och barn blir vräkta och gamla är fattiga och sjuka och hungriga, varför då ta in så många så att inte den egna befolkningen klarar sig? Det finns lögner som är stora som hus i denna fråga, tänk efter och läs på rätt ställen så ser du hur det ser ut i Sverige idag, ja det går att läsa på denna sidan många artiklar om sanningar som gör ont. Gratis tandvård, gratis busskort, gratis läkarvård, gratis tandproteser,gratis telefoner, gratis körkort, m m är vad vissa grupper får men inte vi svenskar. Så ligger det till.Men det berättar man inte om för då blir det upplopp. /hälsn Maria

  2. Om flyktingar får lyxhus är det inte deras fel utan de partier i Nacka kommun som avskaffat allmännyttan.

    Och vad har månggiftet egentligen med saken att göra? Hade de kommit tre familjer i stället (om kvinnorna varit änkor) så hade de också behövt tre hus.

    Nackas ungdomar får alltså heller inga lägenheter att hyra av kommunen. Om deras föräldrar inte kan köpa lägenheter åt dem, får de flytta från kommunen. Var tycker ni att flyktingarna ska bo, på gatan?

  3. Hej Ywonne. Ja Jesus skall komma och då kommer vi till vårt rätta hem. Hoppas vi hinner göra mer nytta innan dess bara, det är så många om inte tror på Jesus i Sverige. Halleluja Jesus lever!

  4. Ja vart är vi på väg? Förresten det vet vi ju, Jesus ska snart komma! Halleluja❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.