Är du i lidandets ugn? Rest in Jesus. Djupet av Herrens kärlek. Jesus bär dig

 

Är du i lidandets ugn?  Är den troende övergiven av Gud?    NEJ NEJ NEJ!

pinterest // @chloedebus

Jag är ett litet barn och jag behöver Gud, gör du också det? Är du liten och rädd i en svår och grym värld? Är man i strid med onda makter, man kan kalla överheten, m fl det, så är man inte så glad i att orka orka och orka. Men, Gud bär ju!   Dag för DAG bär han fast man inte ORKAR.  Men HAN ORKAR BÄRA MIG! Läs texten nedan och fundera på hur Gud gör i ditt liv och vad du bär på som du vill att Gud skall hjälpa DIG med:

 

Djupet av Herrens kärlek

I all deras nöd led han också nöd, och hans ansiktes ängel frälste dem. I sin stora kärlek och skonsamhet förlossade han dem, lyfte dem och bar dem alltjämt, i forna tider” (Jes 63:9, enligt den finska översättningen. Övers anm.). Detta är en mycket märklig tanke. Jag eller en mor kan i någon mån förstå, vad denna vers innehåller. Kanske du har haft ett älskat barn, vid vars sjukbädd du har erfarit mycket svårare själsliga smärtor, än du någonsin känt under din egen sjukdom. Du hade varit färdig att själv ta på dig barnets lidande, men ingen människa kan bära en annan människas lidande. Var och en har sin del. Men här säger Herren, att han så lever med sina skapade varelser, att deras nöd samtidigt är hans nöd. Om du riktigt skulle tro detta, skulle du hämta mycken tröst av det. Då skulle du likasom se in i din Frälsares ögon, när svåra lekamliga och själsliga plågor pinar dig, och du skulle se hans tårade blick, som vittnar om varmaste deltagande.

Om vi bara kunde ha en sådan underbar uppfattning om vår Frälsares kärlek. Då skulle vi också vara övertygade om att han inte hettar upp lidandets ugn för oss en enda grad mer, än den måste hettas upp, för att syftet med hans kärlek skall kunna förverkligas. En lidande människa känner sig ofta övergiven av Gud, då hon bedömer sin tillvaro efter sina känslostämningar. Men om hon lär sig att vila i Herrens löften, som han har gett oss för att i dem uppenbara sin kärlek, hur mycket lugnare tar hon då inte emot allt, som Herren ger henne.

Ingen kan mäta djupet av Herrens kärlek, inte heller höjden, längden eller bredden. Den är helt enkelt större än alla våra mänskliga mått. Bibelordet här ovan bringar Herrens kärlek så nära oss, att den inte gärna kan komma närmare. ”I all deras nöd led han också nöd.” Inpränta nu detta i ditt hjärta och bed till Gud, att du skall få nåden att tillägna dig denna sanning riktigt djupt. Visst kan vi, när nöden är över, i någon mån förstå också detta löfte. Men vi borde komma därhän, att vi kan omfatta det, just medan vi vrider oss i plågor. För vi får många gånger skämmas över vår otro, när nöden är över. Många gånger har vi just på grund av vår otro gått miste om den välsignelse, som var förborgad i nöden. Salig den människa, som kan hålla fast vid Herrens kärlekslöften, också när allt ser ut att bevisa motsatsen. Och det största löftet är, att han lider med oss i våra lidanden.

Herre, låt mig nu erfara samma frid,
som när jag var liten och smög mig
in i mors famn. Jag är ju egentligen
bara ett riktigt litet barn, och du är
min kärleksfulle far. Du kan inte
någonsin överge mig, även om jag
skulle vara ditt allra svagaste och
sämsta barn. Kanske jag just därför
får mest av din kärlek på min lott.
Låt mig luta mitt trötta huvud mot
ditt bröst och stilla vila där.

Bibelord: Jes 49:14-16,Jes 66:13


Från ”Tröstens Gud” av Urho Muromaa.

 

 

 

16 thoughts on “Är du i lidandets ugn? Rest in Jesus. Djupet av Herrens kärlek. Jesus bär dig

 1. Just nu ältar ja bara. Ja ha ju glädjit mig m honom. Samt sörjt när han hade hjärtfel.. ja förstår inte vrf han hatar mig. Ja ville ju inget ont..

 2. Ja världen är ju inte vad den borde och det vet ju Gud, han har frälst oss för att vi inte ska vara som världen utan lita på honom och inte världen. Vi ska vara ensamma med Jesus men ha kontakt med likasinnade och de på nätet är ju inte de utgivande människor de borde vara, många gånger är det hemska människor som suger musten ur en om man inte ser upp. Människor har olika konstigheter för sig och man upptäcker snart om det är ärlighet eller falskhet, falska tål ju INGA sanningar från Gud!
  Prata med Gud och låt honom avgöra ditt liv, be och tacka för att han och bara han får leda dig.Älska varandra— det gör inte folk idag de sticker knivar i varandra– även om de säger sig vara troende. Så är det i MÅNGA fall.
  JESUS LEVER!!

 3. Ja de fräcka männen. Fräck är ba förnamnet.. ja e så trött på män. Dom ha ja haft stora problem med. Funderar stort på o leva ensam för resten av mitt liv.. d e nästan bäst . Då ha man inga problem med dom. Om man inte e så dum som ja. Går till Christers blogg så flera män kan mobba skiten ur mig rent utsagt.

  O ja håller med både dig o Thomas.
  Ja fattar mig inte på vissa. Varför sparka på folk som redan e nedslagna. ja e så trött på dessa MOBBARE!
  O ja vi alla går igenom olika problem. Då ska vi finnas där för varandra. Trösta varandra. Älska varandra.

 4. När man är sjuk vill man ju bli frisk. Angående C Åberg så skall han inte ta de orden i sin mun om cannabis och CBD! Han vet ingenting mer än lögner om saken! Hade jag inte varit sjuk hade jag inte förstått Guds planta och att få somna ifrån smärtorna, Han kan säga vad han vill om både det och om den platta jorden och mer, han kommer att få ångra att han är så okunnig. Christer du har gjort bort dig rejält.
  /Maria

 5. Hej Tommy, tack! mycket har kantat min väg och jag har många svåra sjukdomar som är obotliga för människan men inte för Gud, därför står det mycket om lidande på min hemsida. Jag förstår den kvinnans lidande, för fibromyalgi och liknande sjukdomar kommer från helvetet. Det är ett helvete att drabbas av. Jag har hört i många år att jag BORDE vara frisk och att jag inte är riktigt kristen för att jag INTE är FRISK! MEN om jag inte hade blivit sjuk hade jag inte kunnat få de erfarenheterna som Gud gett mig. PÅ sjukbädden UTBILDAS man. Jag känner mig som en skugga och är mycket svag i kroppen men inte i själen och inte med pennan. Gud sade till mig 1994: SKRIV! /ett enda ord. Och det har jag gjort sedan dess, fast jag inte orkar. TACK JESUS!!!

 6. Den som har vart med om mycket, och gått igenom tuffa saker, får ju erfarenheter. Själv kommer jag ihåg en Gudstjänst innan en gång, hon var mycket omtyckt Bibelärare .Men sedan vart hon totalt utbränd med fibromyalgi. Och vart en mycket ensam kvinna, långt ifrån hennes glansdagar då hon var angagerad att söka sprida ljuset till icke Kristna och Bad mycket, tog tuffa uppgifter. Men när hon fick fibromyalgi. Så baktalades det, att hon inte kunde riktigt vara Kristen, för då skulle hon vara frisk, och haft gladare humör. De undra tillockmed om hon inte var besatt också. Detta var alltså i Kyrkomötet. Ordet bär varandra bördor hade fallit långt bort. Och hennes , försökte jag se, med respekt, för jag visste vad otroligt viktig hon var när hon var frisk. Och sedan blev en skugga och bortglömd.Men jag tror hon skulle blitt glad och se just sådana här sidor. Där Folk haft egna erfarenheter.

 7. Ja det är en fin text och man känner igen sig tycker jag, jag har varit i ugnen ganska många år! Gud räddar oss från allt elände om vi tror.En del synar synden och har den som vapen emot varandra eller andra. Men det är ju inte meningen, meningen är att vända om från synden och lita på Gud och följa honom- genom allt.Herrens kärlek är så stor om man vill lära känna den. FRID.
  /Maria

 8. Det var fint trösterikt o läsa. Jag tänker lite på orden, som är så känsliga. Om ni bekänner edra synder för varandra, så har ni en trofast Gud, men de äger sällan rum. Det blir istället ammunition och skjuta med. Men Gud kan ju använda otroende vänner bättre många gånger. Står det inte i Ordspråksboken att Gud kan göra sina fiender till vänner, om de ger ens hjärta mer om de fyller kärlekens spår. Guds Välsignelse.

 9. Ja Suss han är en slug räv, en antikrist. Han har inget hyfs och ingen skolning. Folk vet inte vad han gör bakom sin skärm. De vet inte det vi vet, inte alla i alla fall. Det är verkligen dåligt detta. Förstår att du är ledsen, man blir illa berörd! MEN bry dig inte mer nu, gå därifrån, jag hoppas fler gör det! Han kan sitta o ruva på vad han ställer till med.
  Det finns FÅ verkliga vänner idag, detta med Christer Å är inte det värsta jag mött men otäckt.
  Ja maila du , jag finns för dig o den som är sargad o slagen! Här finns erfarenhet.
  Hälsn Maria

 10. De värsta e som att ingenting ha hänt. Folk reagerar b på att ja skrev många gånger om o om o om igen om o ta bort mina kommentarer. Då tog han bort d kommentarerna o så nåra han valde ut men inte resten. Folk Ser inte va han ha gjort under hela tiden ja varit där… Därför e Christer smart. Men jaa tur att Gud ser allt! Han vet!
  Ja trodde d v en sida för alla. O ja har ba sväljt allt o trott att a men nu e de bra. . O så börjas d om o om o om igen.. Nån skrev t mig o t d lugnt med mina kommentarer att ingen tvingar mig o va där.. men ja såg folket som va där som mina vänner.. shit de synd alltså. De e jätte synd.
  O när ja mailar o skrivit t Christer svarar han inte. Ber ja om hjälp svarar han inte. … Ja han bryr sig inte helt enkelt. Han är känslokall!! Ja vet inte ens om han har känslor…..
  Ja fattar inte.
  Ja kommer inte ens synas på nätet efter det här. Ja ha fått nog.
  De sjuka e. Att d va Christer ha gjort inte syns.
  Christer är en varg !
  En slug räv.

  Ja mailar dig .

 11. Hej, han är inte lite fräck, jag ber honom ta in mina komm. och du ber om att han ska ta bort dem, det rimmar inte. Det är skamligt, MEN GUD VET JU!
  Han har vissa svårigheter att bete sig som folk och kristen. Han beter sig skamligt och ovärdigt.
  Gud är med den svage och den som ber och den som lider och den som är fattig och betryckt m m. Ja Gud är god och stor och mäktig.
  Önskar dig en bra dag, du får gärna maila mig på gudrun.reponen@tele2.se /Gudrun Maria/

 12. Han ha verkligen misshandlat mig psykiskt. Ja ha bett han ta bort alla mina kommentarer. Men han vägrar. Hur svårt kan de va!!
  Ja hoppas Jesus griper in nu!

 13. Denne Christer sysslar med farliga och hemska saker om han infiltrerar sig i människors liv!!!! Lägg ner det Christer, du är INTE Gud!
  Du skall inte falla för Gud är med dig och det du gjort fel ber du ju Gud om förlåtelse för. Gå undan alla suspekta människor och var bara med Gud, han leder dig, ha INGET med sidorna att göra, det är farliga människor där ute!!
  Du ska INTE dras ner du ska UPP i sanningen och inte behöva LIDA mer! I Jesu namn ska du växa med Jesus och ha det gott , jag ber att allt ordnar sig för dig och INGEN ska göra dig ILLA!!
  Ja orättvisorna är STORA!!! I allt är JESUS SANNINGEN!! Glöm inte det!!! Han går före oss!!
  /FRID!
  /Maria

 14. Det är en skam med Christer och hans sida och hans JA-sägare som han har runt sig och om hur han lurar människor med sitt trevliga sätt att vara, d v s han säger att ALLT är rätt som han säger! Det är klart att han ger sig på mig, jag har ju mer rätt i det jag säger och det vill han inte veta av. Han är skamlig och han är FEG! Mycket feg.
  Han gör fel och Gud vet om det. Att cannabis är farligt är inte sant, det är en VÄXT som kan hela cancer och epilepsi med mera med mera. TAck för din hjälpsamhet jag förstår hur du menar att C Å har gjort emot dig. Sorgligt.
  /Maria

 15. Susse

  A juste. Bevisen.. jaa de e ju inte Christers fel att folk kommenterar.. o att folk heter på vissa sätt o med mera.

  Men som en grej oxå. En av dessa ha tilomed ringt o smsat o pratat med mig i telefon. O de enda den personen gjorde va o försöka ta reda på saker som kan få mig på fall.
  O då kom han fram till en grej. O de e att soc står på mitt hem kontrakt.
  O vrf ja ens ville prata med han va för ja ville hjälpa honom. Men iaf.. ja fick höra massa berättelser. O så kommer ja som e så korkat naiv o godtrogen o säger a men mina barns pappa brukar sova över hos mig ibland… D står ingenting på mitt kontrakt att ja inte får ha besök. Men där. Där sa han att ja kan bli av med mitt hem. Va ska myndigheterna tänka om de..
  Så. Allt ifrån att ta mina barn. Till att ta ifrån oss vårat hem. .. ja skulle aldrig önska någon nåt så illa.
  Christer! Du är en Hemsk människa!
  Slug e du oxå.
  Ja ha förut fått flytta. Ja ha förut blivit av med mina barn. Ja ha förut vart ett halv år på gatan. Ja ha tilomed fått lämna mitt gamla hem.
  Ja ha börjat om med Jesus. O så ska de kristna över huvudena försöka dra ner mig igen från där ja har kommit.
  Om inte gå så långt.. så har ja enda varit med om allt de. O ni gör mig så ledsen att ens behöva tänka på de.
  De är så himla orättvist.
  Svara – – 18/10-17 11:08 –

  Så. D räcker. Ja e så ledsen

 16. Susse

  M. Ja måste bara säga detta innan ja drar. Christer vet att folk kan bli av med sina barn om man skulle röka ett bloss cannabis här i Sverige.

  Ja minns nån dag efter som Christer fått nå hjärt attack där i Norge så la han upp en artikel om kristna barnet som tas ifrån i skolan.

  Han skrev där så fint i kommentarerna att han inte ens ha klarat av o se på videon.

  Men då undrar ja hur han klarar av att se o redigera filmer på halshuggningar med mera…

  Vilken tur att ja slutade röka cannabis. De gjorde ja för barnens skull. Inte vill dom ha en trött mamma. O så tror ja inte dom vill va på barnhem heller.

  Men. Christer kanske vill kränka mig o ta mig på urin prov så de kan kolla på mitt underliv när ja kissar i en burk.

  Ja varsegod d kan ja.

  O om de nu ha gått så långt så man inte får tycka o tänka som man vill. Då har de blivit diktatur här i Sverige o Apg 29 är en del av den!

  Sen så står d i artikeln om nätet att d finns såna bloggar.

  Men Christer ha gått ännu längre. Om ja söker på bibelstycken eller nåt så d mesta som kommer upp e apg29 o de skymmer Bibeln.

  Ja vet inte hur långt Christer e villig att gå för o förstöra folks hela liv. Men ba för att man inte tycker som han så ska man vedergällas.

  Ja skrev till svenne igår på tant bönemöte om att idag e de 3 pastorer som puttat ut mig. O ja tackar Jesus att han fick varningsklockorna o ringa redan då.. inte för att de bara då ha känts så.. utan hela tiden.. om ni läser mina kommentarer enda från början så kan ni se att Christer ha smygbråkat med mig. Men ibland låter han de gå nån dag ba för de inte ska bli så synligt.

  Dessutom använder han olika människor till olika mindgames som han kör med. Han kan använda folk som ha samma namn som olika myndighets personer har.

  Nu låter vi Gud bestämma va som sker framöver.

  Svara – – 18/10-17 10:40 –

  Detta va d sista ja skrev på apg29.
  Nu låter ja Herren bestämma om va som händer. Ja tänker inte lägga mer energi på det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.