2018: BÖN! / Prayer. Gud hör bön.

2018, ja ett ‘nytt’ år, men redan innan sekunder förklingat på denna dagens första minuter, så har människor fortsatt att göra det som de inte borde. Det som BORDE vara det viktigaste för de FLESTA människor borde vara BÖN, ja BÖN. Bönerna går till Gud, om man är seriös och det räknar jag med att de som säger sig vara Jesus-troende är, just: seriösa.
Om de inte är det så vet Gud det!
Vi alla, som vill tjäna Gud till sista dagen och timmen, vi ber att BÖNEN skall vara det viktigaste nu för människor, att allt FLER förstår innebörden av bön och hur Gud vill att vi ber. Att umgås med Gud och att vara i bön, det är en STOR UPPGIFT!
Vi som tror får verkligen TRO, och vi får ROPA till HERREN i vår nöd och i tacksägelse och mer!

Luk 2:37 Hanna, Fanuels dotter av Ashers stam. ..och nu var hon änka, åttiofyra år gammal. Hon lämnade aldrig templet utan tjänade Gud med fastor och böner natt och dag.

2 Kor 6:2 Han säger ju: Jag bönhör dig i nådens tid, jag hjälper dig på frälsningens dag. Nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.

Kol 4:2 Var uthålliga i bönen. Vaka och be med tacksägelse.

1 Tim 2:1 Först av allt uppmanar jag till bön, åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor,

1 Tim 5:5 Den som verkligen är änka och ensamstående sätter sitt hopp till Gud och håller ut i bön och åkallan natt och dag.

Heb 5:7 (JESUS) Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde rädda honom från döden, och han blev bönhörd och fri från sin ångest.

1 Pet 3:12 Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras bön. Men Herrens ansikte är emot dem som gör det onda.

Upp 8:4 Och röken från rökelsen steg från ängelns hand tillsammans med de heligas böner upp inför Gud.

Gud välsigne er som kommer hit till sidan och som tycks trivas med det som berättas och skrivs här! Tack och Varmt Välkomna att med mig och andra ta del av Guds vilja för oss alla.

4 thoughts on “2018: BÖN! / Prayer. Gud hör bön.

  1. Hej Ywonne! Tack så hjärtligt för det du säger och tänker här, det är så välkommet.Jag är tacksam att du följer med här under 2018 också, ingen vet hur allt blir utom vår Herre.Ja Bönen är det viktigaste vi har, att tala med Gud i allt genom allt. Alltid. Han är levande och han lyssnar och han känner våra hjärtan.
    Gud välsigne dig.
    /Maria

  2. Tack för Dina tankar o funderingar som du delar här Jag tänker följa dej även det nya året Bönen ska fortsätta i vårt liv, viktigare än någonsin

  3. Det är så fint när man tar med ngt här som andra reflekterar över och får ut ngt utav. Ja bibelorden finns för oss som tröst och kunskap, ledning, hela bibeln är så viktig för oss. Visst den är omgjord så många gånger men vår ande kan berätta vad som är rätt och fel att läsa eller tolka. Guds ord är sant och består i evig tid. Ha en välsignad dag.

  4. Fina Bibel Ord kring Bön. Upp 8:4 är sammanträffande med en dröm jag haft. Det var att jag såg rökelse som steg upp, och mitt däruppe dit röken steg såg jag Davids stjärnan. När jag vakna så tänkte jag, röken måste va heligas böner, och den som skulle komma på Davids truon var Jesus. Och stjärnan var nog Jesus. Och nu bekräftar Uppenbarelseboken 8:4 samma sak. Att röken är de heliges böner till Gud. Fint nu skall jag kika där i min Bibel. “Tack”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.