År 2010 /Yttrandefrihet, regeringen,protestlista.EU

 

Gud har all sanning, och vet allt om hur vi har det

Yttrandefrihet och kreativitet i svenska media

En debatt om Regeringens inblanding i Svensk Public Service (SVR, SVT, UR) har blossat upp. När det finns programidéer ska Regeringen först godkänna dem och väga dem mot vad som händer på marknaden, så att inte public service gör program som konkurrerar med privata mediebolag. Det har lanserats ett protestlista mot förslaget, som begränsar utrymmet för public service och yttrandefriheten inom media.

http://jesperstromback.wordpress.com/2010/12/20/nej-till-forhandsprovning-av-public-service-tjanster/

http://www.regeringen.se/sb/d/12628/a/158000

Andra artiklar om yttrandefrihet

(wsj.com, 24 dec 2010)

EU Kommissionen har sagt nej till ett förslag från flera utrikesministrar inom EU som skulle kriminalisera förnekandet av brott, folkmord och historiskt korrekta interpretationer viktiga händelser (Läs: förintelsen och Stalins folkmord). Artikelförfattarna på Wall Street Journal menar att ideerna om kriminalisering av alternativa (om än felaktiga) åsikter är steg på vägen mot den totalitära staten. “Historiker ska skriva historia, det är inte statens roll. Det ska gälla oberoende av vilka brott som begåtts”, menar Wall Street Journal-författarna.

Länk:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704278404576037202044241960.html

Ungern, som är EU:s ordförandeland under de kommande sex månaderna (from jan 2011), har just lanserat förslag som ger ungerska staten rättighet att ge böter till media och journalister som uttrycker “obalanserade och kontroversiella åsikter”. Frågan är om detta också ska gälla internet?

Tysklands vice utrikesminister Werner Hoyer undrar om detta är förenligt med EU rätt och vill pröva ärendet inom EU domstol.

Länk:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703548604576037672342633358.html

Kommentar:
Sedan Wikileaks kablarna släpptes och Wikileaksledaren Julian Assange dök upp på Tvn igen för en månad sedan, har diverse kampanjer om yttrandefriheten i media och på nätet lanserats ungefär samtidigt. Vi lever i en internationellt programmerad värld och det som dyker upp på en strand, syns ganska snart också på den andra. Så vill politikerna och de globala företagen att samhället ska se ut: det är 193 länder som ska samköras och programmeras i en ideologi (globalismen!) och enas under en och samma flagg. En hel del arbete är redan gjort. Och en del står kvar.

Janne Olofsson

6 thoughts on “År 2010 /Yttrandefrihet, regeringen,protestlista.EU

  1. Det finns ingen valfrihet- illa.
    ALla skall vara med på ngt de kanske inte gillar- för att andra vill ha det så.
    Ja kommer man hem till dig så får man höra sanningar, det är BRA det! Du är påläst och Gud är med dig och upplyser dig om många saker.
    Gud välsigne dig.
    /Maria

  2. Grejen är ju att vi inte ser gränserna, eftersom det ofta rör sig om kontinentala/globala system. Det läggs ett nät som ska fånga/filtrera allt. Folk som är intresserade får gärna övervaka och kontrollera vad som kommer ur munnarna på varandra, om de vill det! Inte mig emot! De som inte vill vara med tycker jag man ska låta vara!

    Sattes gränser som var tydliga skulle man kunna avsäga sig det som inte är bra och skydda det som är gott. Vill folk höra vad andra säger så kom hit. Jag är ledig på dagarna (för det mesta) och jobbar på kvällarna.
    Kram!

  3. Ja Gud har låtit oss stiga av det där tåget som snart kraschar fullständigt. Det tåget som människor ä’r med på är inte tillförlitligt. Hur många fler skall förstå det?
    Jag klagar gärna då jag ser felaktigheterna, när det är ok så säger jag inte mycket men nuförtiden finns det så mycket att klaga på. dvs man blir upprörd över saker o ting…..inte så konstigt—vart tar pensionerna vägen? Hur skall folk kunna klara sig…. tänk på de äldre, hur ska det gå? sådant kan man verkligen klaga över
    /Maria

  4. det händer enormt mycket och nya lagar diskuteras hela tiden och sätts i verket och allmänheten kan nog inte hålla reda på allt och vill nog inte heller. Vad göra?
    Alla bör ju inte avlyssnas och var sätter de gränserna….ja det verkar vara rätt snurrigt på de flesta områdena.
    /Maria

  5. Diffusa ordalag i frågan: “programtjänster” och” tjänster”. Om inte regeringen gillar “tjänsterna” och “programtjänsterna” måste UR/SVR/SVT annars betala tillbaka pengarna de fått av staten, säger kulturministern.
    “Det vore onödigt. Därför är det bättre att de skickar ideerna till oss på en gång”, verka regeringen mena.

    Det ska inte röra innehållet i programmen (som är fritt!) men ändå måste utvecklingen av “programtjänsterna” gå via regeringen. Menas det bara utvecklingen av ny digital teknik här?

    Det är ungefär som att säga: Jag har en idé om scenljus till min teaterpjäs. Kan jag använda det? Svar: Fråga regeringen om du ska använda lågenergilampor!
    Annars kanske du måste lämna tillbaka pengarna.

    När det gällde det impopulära signalspaningarna på FRA så har reglerna lösts upp så att polis och säkerhetssspolis mfl nu kan ta ut informationen.

  6. Vad hjälper det att vi klagar? Vi ser tåget komma och kan inget göra i oss själva. Bara Gud kan reda ut trasslet och hjälpa oss av tåget. De flesta ser inga tåg och blir irriterade när man påpekar att vi är på ett mycket stort tåg som går rakt in i väggen! Vilken tur att Gud hjälpt oss av redan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.