Hälsa/Ohälsa:Strålning fr Tjernobyl för evigt. SvtPlay

 

 

25 år gammal Bild ang Tjernobyl /Google 

Strålningen från Tjernobyl är för evigt

25 år efter den förödande kärnkraftsolyckan i Tjernobyl är över 2,5 miljoner invånare i Ukraina beroende av regelbunden sjukvård. Området kring kärnkraftverket kommer att vara radioaktivt smittat i flera hundra år och medellivslängden beräknas redan inom tio år ha sjunkit från 75 till 55 år. I filmen Tjernobyl för evigt medverkar ungdomar som födda efter haveriet och som har stora skador på bl a sköldkörtel. Medverkar gör också personer som arbetar i området, experter som berättar vad som riskerar att hända med det havererade kärnkraftverket och man ställer sig frågan; vågar någon tala om för den uppväxande generationen att Tjernobyl är för evigt?


Svt tar inga risker utan sände detta ytterst viktiga program i Kunskapskanalen kl 22 söndag kväll. De stora medierna med tv och Sveriges radio, särskilt Dagens Eko, i spetsen går så tydligt in för kärnkraften långt från allt tal om kritisk granskning.


Allt för att behaga politiker, den mäktiga kärnkraftsindustrin och vissa manligt dominerade LO-förbund. Det räcker väl att nämna den lika aningslöse som hängivne kärnkraftskramaren IF Metalls ordförande Stefan Löfven som också sitter i socialdemokraternas verkställande utskott. En ytterst farlig man för vår miljö.
Filmen finns tydligen inte heller på svt Play. Missade du programmet så finns det här; Tjernobyl
Rune Lanestrand

http://runelanestrand.wordpress.com/2011/10/23/stralningen-fran-tjernobyl-ar-for-evigt/

gp svt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.