Hälsa-Mat /EHEC

Ehec framodlas i djurfabrikerna

Äntligen har det blivit en offentlig debatt om den farliga ehecsmittan som länge varit känt av myndigheterna utan att några åtgärder vidtagits.
Varav denna passivitet. Jo, det har sin förklaring i vetskapen om att ehecsmittan är ett oundvikligt resultat av den sjuka jordbrukspolitiken som går ut på allt större enheter och allt större djurfabriker.

Vi som följt jordbrukspolitiken en längre tid har tyvärr konstaterat att jordbruksminister Eskil Erlandsson har ännu större tilltro till stordrift och massproduktion än sina föregångare. Han talar ständigt om att effektivisera och rationalisera produktionen. Vilket innebär ökad kemikalisering och mer växtgifter i jordbruket, fler och större djurfabriker. Den inriktningen är överordnad i dagens jordbrukspolitik. Hårt styrd av Jordbruksverket. Erlandsson är i likhet med Jordbruksverket också varm anhängare av genmnanipulerade grödor, GMO som i flera fodergrödor innehåller en antibiotikagen (nptII) som bidrar till ökad antibiotikaresistens.
Jag hoppas att uppmärksamheten på den farliga ehecsmittat leder till en diskussion om jordbrukets struktur och statens uppmuntran av stordrift. Inte minst när det gäller de ohyggliga förhållandena som råder i djurfabrikerna med sin stora användning av antibiotika och därmed, förutom stort lidande för djuren även utgör en stor fara för folkhälsan.
Svenska folket måste börja inse att det långsiktiga priset för ”billig” mat blir oerhört högt. Börja inse att politiker som lovar billigare mat struntar i hur djuren har det, struntar i kvalité eller att landsbygden avfolkas, landskapet förbuskas och växer igen.
Rune Lanestrandhttp://runelanestrand.wordpress.com/

DN SvD SvD ref=”http://www.svd.se/nyheter/inrikes/har-ar-riskerna-for-ehec-som-storst_6329366.svd”>SvD
SvD SvD SVT Sydnytt <a href=”http://svt.se/2.22620/1.2441908/om_ehec_-_symptom_smittovagar_och_skydd”>SVT

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.